GADGET, MY LOVE

Aplicaţiile mobile româneşti de la Festivalul Internetics 2013

marți, 15 octombrie 2013, 19:03
3 MIN
 Aplicaţiile mobile româneşti de la Festivalul Internetics 2013

 

Internetics, festival de marketing, branding şi advertising online organizat la Bucureşti, şi-a desemnat câştigătorii săptămâna trecută, iar premiul pentru cea mai bună aplicaţie mobilă a fost primit de agenţia ColorbitorDigital pentru „Cronovizor”.
Istoria ascunsă în spatele oraşului Bucureşti prinde viaţa pe ecranul dispozitivului mobil cu aplicaţia „Cronovizor”. Folosind tehnologia realităţii augmentate (AR) şi camera foto a tabletei sau al smartphone-ului, pot fi vizionate materiale video impresionante din anii ’25-’40 din Arhiva Naţională de Film (ANF) pe poziţiile din oraş în care au fost înregistrate. Cu alte cuvinte, te plimbi prin Bucureşti, găseşti printat pe asfalt QR codul specific aplicaţiei, îl scanezi, iar, după ce instalezi Junaio (browser-ul de AR prin care accesezi canalul „Cronovizor”), indici dispozitivul mobil în direcţia arătată pentru a urmări un video din arhivă peste peisajul urban din faţa ta. În momentul de faţă pot fi găsite 17 astfel de locuri în capitală. În clipul video de mai jos poţi vedea exact cum funcţionează această aplicaţie.

„Visul ar fi să-l implementăm în toată lumea. Un fel de History Channel pe telefon. Să te plimbi în orice ţară şi să ai un ghid şi să vezi istoria, aşa cum a fost filmată ea“, a declarat pentru un cotidian central un angajat al agenţiei ColorbitorDigital. „Toată lumea vine şi vorbeşte despre Revoluţia din 1989. Una e să vorbeşti despre ea, alta e să-i arăţi direct în Piaţă cum a fost, mai ales că a fost şi prima (n.r. revoluţie) televizată“, susţine Daniel Gontz, un alt angajat al agenţiei care a dezvoltat această aplicaţie.
La categoria aplicaţii mobile de la Internetics au fost nominalizate alte două soft-uri româneşti: „Farmacia Ta” a companiei Real Smart Investments şi aplicaţia „Prim Ajutor” lansată de Crucea Roşie Română. „Farmacia ta” funcţionează ca un ghid al farmaciilor din România cu ajutorul căruia vei găsi cel mai apropiat magazin farmaceutic. Printre funcţiile acestui soft amintim harta interactivă, modul de căutare avansat şi posibilitatea de a adăuga orice farmacie şi toate informaţiile acesteia. „Prim Ajutor” oferă sfaturi simple privind acordarea primului ajutor, precum şi numeroase lecţii insoţite de imagini sau materiale video. Mai multe informaţii despre această aplicaţie pot fi găsite în articolul „Aplicaţii care salvează vieţi" publicat la rubrica „Gadget, my love”.
Festivalul Internetics este fondat şi organizat din anul 2001 de către The Institute şi are ca scop fixarea standardelor în comunicarea online din România prin premierea celor mai bune campanii interactive, site-uri, bloguri de promovare, viral videos, advertising games etc. Lista completă a câştigătorilor din acest an poate fi găsită pe pagina de Facebook a a festivalului.
Te aşteptăm pe pagina noastră pentru discuţii: www.facebook.com/GadgetMyLove.

 

Comentarii