Aspectul viitor al oraşului va avea de suferit: a murit arhitectul George Carapanu!

joi, 25 septembrie 2014, 01:58
3 MIN
 Aspectul viitor al oraşului va avea de suferit: a murit arhitectul George Carapanu!

Decesul neaşteptat al preşedintelui Ordinului Arhitecţilor filiala Iaşi i-a şocat pe toţi cei care l-au cunoscut.

Tragedie neaşteptată în lumea arhitecţilor din Iaşi. George Carapanu, preşedintele Ord­inului Arhitecţilor, filiala Iaşi, a murit alaltăseară după ce-a suferit un atac de cord. Toţi prietenii şi persoanele care l-au cunoscut au primit vestea cu stupoare, pentru că arhitectul nu a acuzat vreodată probleme cardiace. George Carapanu a trecut şi luni şi marţi pe la Ordinul Arhitecţilor şi s-a în­tâlnit cu câţiva dintre colegi, a semnat acte şi şi-a desfăşurat activitatea obişnuită. Acesta era răcit de circa o săptămână, iar zilele acestea a acuzat doar unele dureri de plămâni.

Tragedia a fost ca un şoc printre cunoscuţi, care se întrebau ieri dimineaţă dacă este adevărat zvonul decesului sau doar o glumă sinistră. Din primele informaţii, se pare că George Carapanu s-a dus marţi seara la spital şi le-a spus medicilor că suferă de arsuri la stomac. În cele din urmă, el a murit în urma unui infarct.

George Carapanu avea 61 de ani şi era la al doilea mandat la preşedinţia Ordinului Arhi­tecţilor, filiala Iaşi. Acesta a preluat conducerea ordinului în 2011, după decesul fostului pre­şedinte. Constantin Lepădatu a decedat la 60 de ani, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1N1, după ce s-a întors dintr-o excursie din Egipt. Geor­ge Carapanu a fost reales de colegii săi chiar acum câteva luni, activitatea sa fiind foarte apreciată. „E greu să vă spun ceva, pentru că ne ştim de o viaţă, din armată, apoi din facultate. Am lucrat împreună şi am fost colegi aproape toată viaţa. Eram născuţi la diferenţă de câteva zile. A fost un prieten foarte bun şi un om deosebit, totdeauna am fost foarte apropiaţi. A fost o durere foarte mare. Un om bun, un om de echipă, cu care am făcut echipă la nenumărate concursuri, am fost foarte apropiaţi şi ştia să conducă. Meticulos, lucid şi precaut.“, ne-a spus îndurerat arhitectul Dragoş Ciolacu.

„A fost un şoc pur şi simplu. Era un om extrem de activ şi echilibrat, şi am fost răvăşit. Nu mi-a venit să cred prima dată când am auzit. A fost un foarte bun arhitect şi a lucrat la proiecte frumoase. A fost cel mai apropiat colaborator al meu, şi am putut să lucrez extraordinar de bine, şi odată cu trecerea timpului a căpătat experienţă şi îndreptăţit a câştigat preşedinţia. Un tip corect, urmând întotdeauna regulamentul ordinului şi codul deontologic al profesiei de arhitect, extrem de atent cu ceea ce se întâmpla în viaţa arhitecturală“, ne-a mai spus arhitectul Daniel Vişan.

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor a coordonat numeroase proiecte de locuinţe colective, spa­ţii comerciale, fundaţii, centre culturale sau spaţii de birouri, având şi o activitate bogată de cer­cetare.
 

Comentarii