Astăzi, Teatrul e aşteptat să ofere primele explicaţii despre lăutarii care-i ocupau noaptea scena

luni, 30 ianuarie 2017, 02:50
2 MIN
 Astăzi, Teatrul e aşteptat să ofere primele explicaţii despre lăutarii care-i ocupau noaptea scena

Investigaţia Operei, instituţie găzduită în acelaşi sediu cu Teatrul, a dus către o reţea din care fac parte mai mulţi pompieri.

Astăzi, ieşenii aşteaptă primele re­zultate concrete din partea Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, cu privire la scandalul introdu­cerii frauduloase a lăutarilor pe scena din Sala Mare pentru a filma diferite videoclipuri. Investigaţia şi rezultatele Comisiei de Etică şi Disciplină a Operei Naţionale Ro­mâne din Iaşi au dus către o reţea din care fac parte mai mulţi pompieri, fiind identificat cu nume şi prenume de martori – Ilie Florea, pompierii aparţinând de teatru. Astăzi, comisia echivalentă de la Teatru se va întruni după ce, toată săptămâna trecută, Oficiul Juridic s-a preocupat cu luarea declaraţiilor de la toţi cei implicaţi.

Surse din ambele instituţii de cultură au precizat că, după confruntarea rezultatelor celor două comisii, există şi posibilitatea îna­intării unor plângeri penale împotriva celor găsiţi vinovaţi. La finalul săptămânii trecute, Aurel Bîzgu, identificat de către „Ziarul de Iaşi“ ca fiind membru sau implicat în ambele filmări de pe scena din Sala Mare, membru al orchestrei Operei, a fost sancţionat cu avertisment scris. Ancheta comisiei din Operă a reliefat faptul că atât în decembrie, când formaţia Divers Band a filmat clipul lăutăresc, cât şi în iulie, când formaţia Royal Music Show, de care aparţine şi familia Bîzgu, soţ şi soţie, a intrat şi filmat pe scena teatrului, scena se afla în folosinţa Teatrului Naţional Iaşi, care pregătea o serie de spectacole.

 Conform mărturiilor date în faţa Comisiei de către solistul vocal al formaţiei Royal Music Show, acesta a venit în data de 10 iulie la sediul instituţiilor culturale, când Opera era, din iunie, în concediu de odihnă, exprimându-şi intenţia unor angajaţi întâlniţi acolo că vrea să filmeze în Sala Mare un videoclip. Acolo s-ar fi întâlnit cu un pompier, care i-a promis că îl poate duce pe scenă noaptea.  
 
 

Comentarii