Noaptea minţii

Atacuri pe străzile din Iaşi! Femeie lovită cu securea, bătrân bătut de un drogat

luni, 13 februarie 2017, 02:57
2 MIN
 Atacuri pe străzile din Iaşi! Femeie lovită cu securea, bătrân bătut de un drogat

Weekend-ul acesta, medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“ au intervenit în două cazuri de violenţă foarte gravă.

În primul rând, aceştia au stabilizat o bătrână de 85 de ani din comuna Erbiceni, care a ajuns la spital în stare critică după ce a fost lovită cu o secure în cap. Aceasta s-a prezentat la UPU cu un traumatism cra­nian deschis, fiind transferată la Spitalul de Neurochirurgie pentru mai multe investigaţii, fiind anunţate şi forţele de ordine pentru a investiga acest caz.

Un alt bătrân a fost victima unei violenţe care pare a fi, de data aceasta, aleatorie, conform pri­melor informaţii identificate de membrii echipajului care l-au adus la spital. Bătrânul în vârstă de 83 de ani a fost adus sâmbătă după-amiază la Spitalul „Sf. Spiridon“ de către un echipaj EPA al SMURD, fiind victimă a unei agresiuni fizice.

„A fost lovit pe stradă la în­tâmplare de un bărbat cu tulburări psihice, probabil şi drogat. A suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cu­noştinţe şi un traumatism cranio-facial, dar şi amnezie retrogradă“, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD de la Spitalul „Sf. Spi­ri­don“.

Bătrânul a fost redirecţionat că­tre Spitalul de Neurochirurgie, unde a ră­mas internat.

Comentarii