Atenţie la centrala termică! O familie s-a intoxicat cu antigelul din calorifere

vineri, 27 octombrie 2017, 01:56
2 MIN
 Atenţie la centrala termică! O familie s-a intoxicat cu antigelul din calorifere

O întreagă familie din Piatra Neamţ, alcătuită din doi părinţi şi doi copii, a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu antigel.

Cei doi copii, în vârstă de şapte, respectiv 11 ani, au fost aduşi la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, necesitând spitalizare şi tratament de specialitate. Aceştia au venit însoţiţi de mama lor, care a cerut să plece din spital ca să îşi însoţească cei doi copii la Iaşi, după care s-a întors la Piatra Neamţ.

Conform medicilor, mama a povestit că, în timpul pregătirii casei pentru iarnă, antigelul folosit la funcţionarea centralei termice a trecut în reţeaua de apă potabilă. Atât părinţii, în vârstă de 37, respectiv 30 de ani, cât şi cei doi copii au băut apă de la chiuvetă şi au sesizat că aceasta are un gust dulceag. Văzând ulterior că şi starea lor de sănătate este alterată, au mers la spitalul din zonă.

Medicii pediatri de la spitalul ieşean au precizat că cei doi copii au o evoluţie bună, datorită faptului că au mers în timp util la o unitate de urgenţă, dar şi datorită faptului că a fost vorba despre o cantitate mică ingerată.

„Cei doi copii evoluează bine, medicul lor curant a spus că cele mai recente analize sunt bune, dacă vor continua aşa, mâine (n.r. – vineri) ar putea fi externaţi. Ne explicăm această evoluţie bună prin faptul că imediat au accesat serviciul de urgenţă, dar şi pentru că a fost o cantitate mică, şi aceea diluată, nu au băut originalul. Noi intâlnim în mod curent astfel de intoxi­caţii, în general beau cei de vârstă mică, fiind confundat lichidul cu un suc, fie în scop suicidar de cei de vârstă mai mare. Aici, fiind vorba despre toţi membrii familiei, ne dăm seama că a fost o ingerare accidentală“, a explicat şef lucr.dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

Medicii au mai precizat că au fost recoltate probe, pentru a se stabili care a fost valoarea antigelului ajuns în sânge.

Comentarii