De Sănătate

Punem punctul pe știi

Au debutat lucrările Conferinţei Naţionale de Chirurgie! Ministrul Sănătăţii, aşteptat astăzi la Iaşi

miercuri, 04 octombrie 2017, 16:32
3 MIN
 Au debutat lucrările Conferinţei Naţionale de Chirurgie! Ministrul Sănătăţii, aşteptat astăzi la Iaşi

Cu peste 1.200 de medici chirurgi şi rezidenţi în chirurgie din toate centrele de specialitate din ţară înscrişi, evenimentul are şi un număr mare de speakeri din străinătate: 24 de invitaţi, nume sonore la nivel mondial în specialităţile chirurgicale pe care le reprezintă. Prefaţată de 8 cursuri pre-conferinţă, manifestarea include 498 de lucrări reunite în 39 de sesiuni ştiinţifice.

Iaşul găzduieşte în perioada 4 – 7 octombrie Conferinţa Naţională de Chirurgie 2017, eveniment de amploare care va reuni peste 1200 de medici din ţară şi care are nu număr foarte mare de invitaţi din străinătate: 24 de chirurgi, nume sonore din Europa, America şi Canada.

„Iaşul nu a fost ales întâmplător. Este o recunoaştere a tradiţiei şi valorii chirurgiei ieşene.  Prin organizarea acetei manifestări de mare amploare şi de valoare, Iaşul îşi subliniază încă o dată locul pe harta medicinei din România”, a declarat prof. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. De precizat, că la această ediţie, vor primi diplome de onoare prof. dr. Cristian Dragomir, prof. dr. Eugen Târcoveanu, prof. dr. Mihai Radu Diaconescu.

„Pentru că suntem la Iaşi am decis să acordăm aceste diplome de onoare unor chirurgi ieşeni recunoscuţi şi apreciaţi pentru realizările lor şi întreaga carieră profesională. Iaşul rămâne unul dintre reperele importante ale chirurgiei româneşti”, a subliniat prof. dr. Silviu Constantinoiu. De precizat că la deschiderea oficială a conferinţei care va avea loc în seara aceasta la Teatrul Naţional a confirmat participarea şi ministurl sănătăţii, Florian Bodog. Lucrările ştiinţifice vor fi găzduite de sălile de conferinţe din Palatul Culturii, Hotelul Internaţional şi Complexul Palas.

La eveniment vor participa peste 1.200 de medici chirurgi şi rezidenţi în chirurgie din toate centrele de specialitate din ţară, iar cei 24 de invitaţi din străinătate sunt nume sonore la nivel mondial în specialităţile chirurgicale pe care le reprezintă –  Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Ungaria, Canada, Serbia, Austria, SUA, Elveţia. Programul ştiinţific este axat pe cele două teme centrale ediţiei din acest an, “Chirurgia minim invazivă a tubului digestiv” şi “Complicaţii majore în chirurgia abdominală” şi însumează 498 de lucrările ştiinţifice, reunite în 39 de sesiuni ştiinţifice.

Evenimentul este prefaţat de 8 cursuri pre-conferinţă. În paralel cu lucrările Conferinţei, la parterul şi etajul I al Palatului Culturii va fi organizată o Expoziţie Medicală, în cadrul căreia firmele din industria farmaceutică şi a echipamentelor medicale vor avea ocazia să prezinte medicilor participanţi ultimele noutăţi referitoare la produsele şi serviciile medicale disponibile în România şi în lume. Programul Conferinţei şi mai multe informaţii despre CNC 2017 sunt disponibile pe website-ul evenimentului, accesibil la adresa www.cnchirurgie.ro.

Conferinţa este organizată de Societatea Română de Chirurgie, în parteneriat cu Academia de ştiinţe Medicale, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Societatea de Medici şi Naturalişti Iaşi, Asociaţia Română de Chirurgie Hepatobiliopancreatică şi Transplant Hepatic, Asociaţia Română de Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale, Societatea Română de Chirurgie de Urgenţă şi Trauma, Societatea Română de Chirurgie Toracică – 1994, Societatea Română de Chirurgie Pediatrică, Societatea Română de Coloproctologie, Colegiul Medicilor din România, Societatea Studenţească de Chirurgie din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Comentarii