Au legat cu funia un puşti prins la furat, dar tot ei au fost condamnaţi

marți, 10 decembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Au legat cu funia un puşti prins la furat, dar tot ei au fost condamnaţi

Judecătorii au decis ca Jănică şi Dorina Stoica să fie condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare.

Doi patroni din judeţul Iaşi care şi-au făcut dreptate singuri când au prins un hoţ în barul lor au fost pedepsiţi de judecătorii ieşeni. Pentru că au legat, sechestrat şi bătut un puşti de 13 ani pe care l-au prins la furat, soţii Jănică şi Dorina Stoica, din Domniţa, comuna Ţibana, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia luată în cazul celor doi nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Potrivit procurorilor, soţii Stoica au observat în prima jumătate a lunii august că mai multe bunuri din magazinul lor au dispărut. Pentru a prinde hoţii, în noaptea de 18 spre 19 august, cei doi s-au pus la pândă.

La miezul nopţii nopţii, femeie a auzit zgomote şi şi-a dat seama că cineva a escaladat gardul care împrejmuieşte magazinul. L-a atenţionat pe soţ, cei doi punându-se lângă geam şi aşteptând. Când minorul A.D. a intrat pe geam, cei doi l-au lovit de mai mul­te ori.

Ulterior a urmat grozăvia. „Cei doi inculpaţi l-au legat cu o sfoară de un stâlp de lângă tejghea. Au observat că cel pe care l-au prins este fiul unei familii cu care se află în relaţii de afinitate. Inculpaţii au continuat să îl lovească cerându-i să spună cine a mai fost în magazin, de câte ori şi ce a furat“, se arată în rechizitoriu. Ulterior, femeia a plecat să se culce, iar soţul a rămas să îl păzească pe minor până spre dimineaţă. La ora 6.00, cei doi au deschis magazinul, însă l-au lăsat pe copil legat de stâlpul din chioşc, după care l-au legat de un stâlp din curtea localului. În jurul prânzului au ajuns la faţa locului şi poliţiştii abia atunci fiind eliberat minorul.

În timpul audierilor, soţii Dorina şi Jănică Stoica şi-au recunoscut fapta. „Aceştia s-au considerat îndreptăţiţi să acţioneze pe cont propriu motivând întârzierea anunţării organelor de Poliţie prin dorinţa lor de a nu deranja pe timp de noapte. Inculpaţii au dorit să-i dea o lecţie celui care le-a încălcat proprietatea ignorând cu bună ştiinţă cadrul legal“, au mai menţionat pro­curorii ieşeni.

Comentarii