Avrămia şi Herghelegiu nu sunt pierduţi!

sâmbătă, 07 decembrie 2013, 02:50
4 MIN
 Avrămia şi Herghelegiu nu sunt pierduţi!

După ce nimeni nu a plătit pentru faptul că Gorovei a plecat gratuit la CS U Craiova, “Ziarul de Iaşi” arată cum pot fi convinşi  cei doi jucători să rămână la Iaşi
 
Situaţiile contractuale ale fotbaliştilor Adrian Avrămia şi Andrei Herghelegiu au fost puse pe tapet în repetate rânduri în ultima jumătate de an. Reamintim, cei doi au refuzat să-şi prelungească acordurile cu CSMS Iaşi, scadente vara viitoare, astfel că gruparea ieşeană riscă să-i piardă gratis la finalul sezonului. Oficialii clubului i-au acuzat des pe internaţionalii de tineret amintiţi că nu vor să semneze prelungirea contractelor, deşi li se oferă salarii consistente, în timp ce jucătorii au refuzat în permanenţă să comenteze public subiectul.
Ca o paranteză, trebuie precizat că divergenţele dintre părţi au conţinut şi scene penibile, care spun multe despre inspiraţia capilor grupării ieşene. De exemplu, deşi echipa avea grave probleme în partea centrală a defensivei, Avrămia nu a fost luat în cantonamentul din vară, din Republica Moldova, a fost trimis să se antreneze mult timp separat şi după întoarcerea echipei acasă, pentru ca apoi să se apeleze de urgenţă la el.  
Pentru a nu-şi ridica şi mai mult opinia publică în cap, după ce l-au pierdut gratuit pe cel mai talentat produs al pepinierei proprii din ultimii ani, Răzvan Gorovei, care e titular la liderul Seriei a II-a, CS Universitatea Craiova, şefii clubului din Copou au lansat pe piaţă o variantă prin care au încercat să se scoată din culpă. Astfel, s-a indus ideea că, la sugestia impresarului lor, Ionel Codoban, Avrămia şi Herghelegiu au semnat deja contracte cu CSU, oltenii urmând a le face publice imediat ce jucătorii vor intra în ultimele şase luni de contract cu Iaşul. Până şi antrenorul Marius Lăcătuş a preluat această variantă, pe care a lansat-o într-o conferinţă de presă.
“Ziarul de Iaşi” a discutat cu mai multe persoane din lumea fotbalului, atât din Iaşi cât şi din ţară, cu apropiaţi ai fotbaliştilor şi, punând cap la cap informaţiile, vă prezintă situaţia celor doi.
În vară, Avrămia şi Herghelegiu au fost convinşi de Codoban să joace la CSU Craiova. Impresarul, care i-a mai ajutat financiar şi în sezonul trecut, le-a dat un avans de câte 5 000 de euro, le-a mai promis încă 5 000 de euro fiecăruia, în vara viitoare şi contracte pe trei ani cu gruparea finanţată de Primăria Craiova, în care vor câştiga, lunar, 4 000 de euro – în primul sezon, 5 000 de euro – în al doilea şi 6 000 de euro – în al treilea. Păcăliţi în repetate rânduri de şefii CSMS, neuitând că anul trecut, la Liga I, au avut salarii de 300 (!) de euro lunar, primind de la CSMS oferte mult sub cea de la Craiova (salarii de pornire de 1 500 de euro pe lună), Avrămia şi Herghelegiu au avut încredere în Codoban, cel care s-a aflat şi în spatele încercării nereuşite a fotbaliştilor de a deveni liberi de contract. Atenţie, însă! Lucrurile nu sunt însă parafate, jucătorii având posibilitatea de a nu oficializa acordurile de principiu cu craiovenii, printr-un pas simplu, returnarea celor 5 000 de euro încasaţi. În plus, divergenţele apărute în ultima perioadă între Codoban şi clubul craiovean, pot fi speculate de conducătorii Iaşului. Asta mai ales că apropiaţi ai fotbaliştilor susţin că aceştia ar fi dispuşi să treacă peste modul în care şefii grupării din Copou au discutat cu ei, ba chiar şi-ar dori să rămână la Iaşi dacă oferta CSMS s-ar apropia de cea a oltenilor.

Ţinând cont de faptul că, de pildă, Iaşul a refuzat anul trecut o ofertă de la Pandurii Târgu Jiu de 150 000 de euro (plus 50% dintr-un transfer ulterior) pentru cedarea lui Avrămia şi că pierderea gratuită a doi jucători care ar putea aduce sute de mii de euro în conturile clubului ar putea genera un scandal important şi, poate, chiar anchete, e posibil ca preşedintele CSMS, Florin Prunea, să demareze noi runde de negocieri cu fotbaliştii a căror situaţie a fost păstrată prea mult timp sub semnul incertitudinii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii