Azi, şedinţă a aleşilor judeţeni cu subiectele sensibile amânate

vineri, 24 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Azi, şedinţă a aleşilor judeţeni cu subiectele sensibile amânate

Acestea sunt alegerea unui nou vicepreşedinte al CJ, dar şi completarea listei consilierilor liberali după decesul liderului acestora. Care sunt subiectele de pe ordinea de zi?

Consiliul Judeţean reduce din nou tarifele de închiriere a spaţiilor din cadrul parcului agroindustrial de la Leţcani. Plenul CJ va lua în discuţie în cadrul şedinţei sale în plen de azi aprobarea unor noi tarife, mai mici, după ce licitaţiile succesive organizate pentru închirierea birourilor şi celulelor de frig au eşuat, din lipsă de participanţi. Dacă varianta propusă va fi aprobată de plen, la viitoarele licitaţii birourile vor fi oferite la 1,5 euro/mp/lună, iar chiria pentru spaţiile de depozitare cu temperatură controlată va pleca de la 2 euro/mp/lună.

Tarifele actuale sunt de 2,5 euro/mp/lună, şi acestea fiind reduse la jumătate faţă de cele iniţiale. Platformele exterioare vor fi închiriate cu 3-9 euro/mp/zi, în funcţie de suprafaţă, iar showroom-ul, cu 50 euro/zi. Pe ordinea de zi a CJ se va afla şi aprobarea valorii estimate a acordului cadru privind lucrările de întreţinere pe timp de vară a drumurilor judeţene în perioada 2017-2018. În acest interval, CJ ar urma să investească în repararea drumurilor câte 30,19 milioane de lei, dacă vor fi indentificate şi sursele de finanţare necesare. Plenul CJ se va întruni azi în formulă incompletă, după decesul liderului consilierilor judeţeni PNL, Daniel Minciună, săptămâna trecută.

Conform legii, mandatul unui consilier judeţean încetează de drept în cazul decesului, dar liberalii au solicitat ca desemnarea unui înlocuitor pentru Minciună să fie discutată la şedinţa ordinară de luna viitoare. Următorul pe lista de candidaţi ai PNL la alegerile locale din vara anului trecut este Marius Minea. Nu va fi discutată încă nici alegerea unui nou vicepreşedinte al CJ, după ce Victorel Lupu a fost ales senator pe listele PSD, în decembrie anul trecut. 

 

 

Comentarii