Ca la 20 de ani, fără permis şi fără maşină. Nebunia unui hoţ: să se plimbe cu maşini furate

vineri, 25 august 2017, 01:50
2 MIN
 Ca la 20 de ani, fără permis şi fără maşină. Nebunia unui hoţ: să se plimbe cu maşini furate

Patru maşini a furat tânărul, deşi nu are nici măcar permis de conducere. Alte patru furturi comise în zona Tomeşti au fost descoperite de poliţişti.

Procurorii ieşeni au finalizat o anchetă privind furtul mai multor maşini din Tomeşti sau Iaşi. Un tânăr de 20 de ani a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de furt şi conducere fără permis. Eugen Tudor Ariton se află în prezent în arest preventiv, de numele său fiind legate opt dosare penale diferite. Patru dintre acestea vizează furtul unui moped şi a trei maşini, cu care hoţul s-a plimbat şi le-a abandonat. De asemenea, procurorii îl mai acuză pe ieşean şi de alte patru furturi.

Potrivit actului de acuzare, Eugen Ariton a comis cele mai multe fapte în prima jumătate a lunii iulie. O primă faptă datează din noaptea de 4 spre 5, atunci când Ariton a sustras o bicicletă din zona Palas Mall. După două zile, tânărul a reuşit să descuie o maşină parcată în Tomeşti, din care a sustras mai multe bunuri. Pe 13 iulie, Ariton a trecut la alt nivel şi a furat din zona Comtom Tomeşti un Volkswagen pe care l-a găsit descuiat şi cu cheia de contact în interior. S-a urcat la volan deşi nu avea permis, a venit cu vehiculul prin Iaşi şi a ajuns în cele din urmă în comuna Miroslava, unde, într-o curbă, s-a răsturnat. Acest lucru nu l-a descurajat pe tânăr, astfel că în noaptea de 15 spre 16 iulie a furat alte două maşini. Cu una s-a plimbat din Tomeşti până în zona industrială din Iaşi, unde s-a terminat combustibilul vehicului. A doua maşină a condus-o până în Voineşti, unde s-a stricat din cauza unor defecţiuni tehnice. În timpul investigaţiei, poliţiştii au mai descoperit fapte similare comise de Ariton şi în luna mai. Ieşeanul a recunoscut faptele imputate atunci când procurorii i-au prezentat probele. 

Comentarii