Candidaţii la Primărie se antrenează pe Drumul Hoţilor. O nouă părere

miercuri, 16 martie 2016, 03:00
2 MIN
 Candidaţii la Primărie se antrenează pe Drumul Hoţilor. O nouă părere

Candidaţii la Primărie îşi fac antrenamentul pe Drumul Hoţilor. După primarul interimar Mihai Chirica şi contracandidatul său liberal, Marius Bodea, a venit rândul candidatului PMP, Petru Movilă, să ia poziţie cu privire la strada Trei Fântâni.

„Nici Chirica, nici Bodea nu spun adevărul cu privire la această stradă. Actualul primar spune că drumul este dat Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru construirea şoselei de centură. Celălalt spune că drumul trebuie preluat de la CNADNR. Drumul este al Primăriei. Faptul că cei doi vorbesc pe de rost pe o problemă a municipiului mă face să mă întreb oare ce fel de candidaţi au PSD şi PNL în alte localităţi“, a declarat Movilă.

Acesta a solicitat în toamna anului trecut includerea străzii Trei Fântâni în proiectul de buget al CNADNR pentru a fi reabilitat, drumul asigurând legătura între DN 24 şi DN 28 şi fiind inclus în proiectul şoselei de centură a municipiului. Răspunsul primit a fost că CNADNR nu administrează drumul, acesta aparţinând municipalităţii.

„Pentru ca drumul să revină CNADNR, trebuia adoptată o hotărâre a Consiliului Local de cedare, urmată de o hotărâre de guvern prin care strada Trei Fântâni să fie trecută în admi­nistrarea CNADNR. Acest lucru nu s-a întâmplat, aşa că strada a rămas la Primărie. Nu CNADNR, ci Primăria trebuie să o reabiliteze“, a spus Movilă.

Acelaşi punct de vedere a fost exprimat şi într-o adresă a Ministerului Transporturilor către Consiliul Judeţean, în care ministerul menţiona posibilitatea includerii reabilitării străzii într-un proiect iniţiat de Primărie şi finanţat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

„Eu am început demersurile pe lângă Primărie, CJ şi Ministerul Transporturilor astă-toamnă, fără nicio conotaţie electorală. Este păcat că Primăria nu găseşte o soluţie pentru efectuarea lucrărilor. Este necesară o sumă de aproximativ 1,5 milioane euro, adică nu extraordinar de mare. E drept însă că cei 50 de ieşeni care locuiesc acolo nu aduc multe voturi“, a încheiat Movilă.

CITIȚI ȘI:

Un nou semn de circulaţie pe „Drumul Hoţilor“ – propunere a locuitorilor din zonă

Comentarii