Câştigătorii primului lot de spaţii de joacă vor să ia tot potul

miercuri, 23 august 2017, 01:50
3 MIN
 Câştigătorii primului lot de spaţii de joacă vor să ia tot potul

Asocierea Ischia SRL – Con Ted Company SRL a contestat licitaţia pentru lotul de 46 de parcuri ce urmează a fi modernizate.

Licitaţia pentru modernizarea a 46 de spaţii de joacă din oraş a fost contestată. După evaluarea tehnică a ofertelor, dintre cei nouă participanţi la procedură, au rămas în cursă doar doi: Sport Play System SRL din Cluj (5,56 milioane lei) şi asocierea Ischia SRL (Galaţi) – Con Ted Company SRL Iaşi (5,74 milioane lei). Ocupanta locului doi a contestat raportul de atribuire şi a susţinut că firma câştigătoare a avut „o ofertă neconformă”. După evaluarea tehni­că, criteriul de atribuire a contractului vizează „preţul cel mai scăzut”. „Prima critică pe care o aducem este faptul că ofertantul a prezentat un grafic de execuţie incomplet în raport cu cerinţele minime din fişa de date”, se arată în sesizarea depusă la Consiliul Naţio­nal pentru Soluţio­narea Contestaţii­lor (CNSC).

În document se arată că adjudecatarul procedurii a depus un document nou în perioada de solicitări de clarificări ale Primăriei. „Subliniem că, în primul rând, prin acceptarea unui document nou ca răspuns la solicitarea unei clarifi­cări, s-a încălcat princi­piul trata­men­tului egal în raport cu oferta subscrisei declarată admisibilă dar necâştigătoare, care a avut, conform cerinţelor din documenta­ţia de atribuire, toate elementele ofertei încă de la deschiderea ofertelor”, se precizează în contestaţie. Totodată, în sesizare se susţine că nici documentul nou nu ar îndeplini cerinţele minime din fişa de date. „Completarea ofertei cu documente/informaţii noi solicitate prin fişa de date, caiet de sarcini sau/şi clarificări postate în SEAP (Siste­mul Electronic de Achiziţii Publice) nu poate constitui subiectul unui răspuns la o solicitare de clarifi­cări”, se mai arată în contestaţie. 

O altă critică face referire la faptul că firma câştigătoare nu a depus încă de la deschiderea ofertelor certificatele de conformitate pentru echipamentele de joacă solicitate prin documentaţia de atribuire. În contestaţie, CNSC îi este solicitat să constate nelegalitatea deciziei de a atribui contractul în favoarea unei oferte neconforme şi dispunerea anulării raportului procedurii de atribuire. În acelaşi timp, autoritatea contractantă ar urma să reevalueze ofertele admi­sibile. 

Modernizarea celor 46 de parcuri face parte dintr-o procedură care a mai inclus alte 47 de amplasamente, licitaţia fiind împărţită în două loturi. În celălalt caz, asocierea Ischia – Con Ted Company a fost singurul ofertant care a rămas în cursă după evaluarea tehnică a 10 oferte înaintate. Pentru cele 47 de amplasamente, în cazul cărora deja se pregăteşte întocmirea şi semnarea contractului de lucrări, asocierea a ofertat 6,2 mi­lioane lei.

Comentarii