Câteva emoţii şi atât cu FC Arges

miercuri, 25 octombrie 2017, 01:43
6 MIN
 Câteva emoţii şi atât cu FC Arges

FC Argeş – CSM Poli Iaşi 1-2 (0-0), în 16-imile de finală ale Cupei României la fotbal. CSM s-a calificat în optimi după ce a fost condusă de echipa din eşalonul secund

 

 

 

FC: N. Grecu – Tofan, Cotigă, Vişa, Stan (’77 – Oancea) – R. Grecu (’83 – Barbu), Costin, Şerban,  Năstăsie (’69 – Şerbănică) -Buhăescu, Nilă. Antrenor: Iordan Eftimie.

CSM: Koşelev – Sin, Mihalache, Cioinac, Bădic – Chelaru (’46 – Moisi), Vremea (’61 – . Cissé) – Spătaru, Pedro (’46 – Platini), Ştefănescu – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: C. Stan (’32), Cotigă (’70), Oancea (’77) – Mihalache (’67).

Eliminat: Costin (‘90^3 – pentru o intrare dură asupra lui Cristea).

Arbitri: Marius Avram; Vlad Bîrleanu, Florin Pucheanu.

 

1-0, min. 52: arbitrul a acordat penalty după un duel între Koşelev şi Nilă, Năstăsie a transformat, Koşelev atingând mingea înainte de intra în plasă;

1-1, min. 71: Cioinac a centrat de pe dreapta, Cristea i-a deviat lui Cissé, şutul acestuia a fost respins de Grecu în faţă, Cristea, jenat, a reluat din alunecare, Vişa a respins, iar Spătaru a înscris de la 6 metri;

1-2, min. 86: Cissé, nemarcat, la 6 metri, în zonă centrală, a reluat cu o lovitură de cap centrarea trimisă de Ştefănescu, de pe stânga.

 

Primul meci din 16-imile de finală ale Cupei ale Cupei a fost mut, surd şi orb aproape jumătate de oră. Căpitanul oaspeţilor, Andrei Cristea, a sunat deşteptarea, Iaşul trecând pe lângă gol de trei ori în şase minute: în minutul 29, atacantul a lobat peste portar, însă Vişa a parat, peste patru minute, fostul golgeter al României a trimis cu capul la o palmă de gol, iar în minutul 34 i-a pasat ideal lui Spătaru, moldoveanul, scăpat singur, în lateral dreapta, şutând însă în Grecu. Echipa de ligă secundă a marşat la propunerea oaspeţilor de a juca fotbal şi a replicat până la pauză, tot de trei ori: Buhăescu a trimis în bară în minutul 35, însă arbitrul a semnalizat ofsaid, după o fază la limită, şi s-a împiedicat în minutul 43, când a scăpat singur cu portarul, iar Koşelev (’40) a parat o lovitură de cap trimisă de Nilă din colţul careului mic.

Iaşul a început mai bine actul secund (Vremea a expediat un şut puternic, în minutul 49, de la 25 de metri, Grecu a avut o intervenţie excelentă, iar Spătaru a trimis slab, cu capul, peste un minut), dar s-a trezit condusă din minutul 51, după un penalty transformat de Năstăsie. CSM nu a căzut şi, după ce Mihalache a trimis pe lângă poartă (’65), a egalat în minutul 71, prin Spătaru. Replica gazdelor a venit pe contraatac, Koşelev, care parase alte câteva şuturi uşoare, având de lucru la încercarea lui Şerbănică (’78). Diferenţele, de eşaloane, de valoare ori experienţă, dintre cele două echipe s-au translat până la urmă pe tabelă, Cissé semnând reuşita decisivă, care duce Iaşul în optimile de finală ale Cupei României.

 

660 000 de lei pentru un brand

 

^ Înaintea meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria unui fost jucător piteştean, Dumitru Ciolan, campion naţional cu FC Argeş în 1972. ^ Oaspeţii nu au contat pe Frăsinescu, Qaka, Jo şi Kizito, care au fost lăsaţi acasă, fiind menajaţi pentru meciul contra Concordiei Chiajna, din etapa a XVI-a campionatului, care va avea loc vineri, de la ora 20:45, în Copou. ^ Anunţatul debut al lui Jagodinskis la CSM Poli nu a avut loc, legitimarea letonului nefiind rezolvată până la ora jocului, în ciuda repetatelor asigurări date. Siguri că stoperul adus recent în Copou va fi apt de joc, CSM a deplasat la Piteşti 18 jucători. Drept urmare, pe foaia de joc au fost trecuţi doar 17 fotbalişti, un loc rămânând liber. Rezerve neutilizate au fost Kelava, Danale şi Panţîru. ^ Cum gazdele au evoluat în violet, CSM a purtat echipamentul de rezervă, verde. ^ Asistenţa a fost extrem de redusă, vremea urâtă, cu ploaie şi vânt, îndepărtând amatorii de fotbal de stadionul din Trivale.^ Cele două echipe au fost nemulţumite de modul în care Marius Avram a gestionat fazele care au generat golurile doi şi trei. Ieşenii au considerat că nu trebuia acordat penalty, iar argeşenii au susţinut că Bădic a scăpat mingea în afara terenului înainte de a-i pasa lui Ştefănescu, jucător care a centrat pentru reuşita lui Cissé. ^ Antrenor de portari la gazde este Dumitru Hotoboc, fost jucător la CSM până anul trecut. Trei titulari ai Argeşului, portarul Nicuşor Grecu şi stoperii Bogdan Vişa şi George Cotigă au fost şi ei legitimaţi la echipa din Copou. ^ Actuala grupare FC Argeş a fost înfiinţată în 2010 de Primăria din Piteşti, sub denumirea SCM, după ce clubul la care a jucat Dobrin şi Mutu s-a îndreptat spre faliment, pronunţat în 2013. În acest an, când echipa a promovat în eşalonul secund, sub conducerea actualului tehnican al FCSB, Nicolae Dică, oficialităţile locale argeşene au achiziţionat, cu 660 000 de lei, numele, palmaresul şi sigla grupării de tradiţie, înfiinţată în 1953 şi dusă în groapă de fostul patron Cornel Penescu. ^ Flavius Stoican: “Mă aşteptam să fie un meci greu. Ne-am antrenat şi pentru prelungiri şi pentru 11 metri, pentru că ştiam că o echipă de eşalon inferior se va lupta mult pentru calificare. Mă bucur că nu am cedat, chiar dacă terenul a fost foarte greu. Ne-am dorit victoria, şi muncitoreşte era bine s-o obţinem. Am dominat jocul, care a curs aşa cum mă aşteptam, cu dominarea noastră şi contraatacuri ale gazdelor. Sunt bucuros că am odihnit şi trei jucători importanţi, Frăsinescu, Qaka şi Jo, plus Panţîru, care cred că vor fi titulari cu Chiajna. Şi Pedro şi Platini au stat 45 de minute”. x

 

 

 

Vis încheiat

* Universitatea Cluj – Ştiinţa Miroslava 2-1 (0-0). În 16-imile de finală ale competiţiei, echipa de ligă secundă pregătită de Adrian Kerezsy a fost învinsă la Cluj, de Universitatea. Conduşi de Adrian Falub, care a lucrat în trecut şi la Iaşi, ardelenii, care joacă acum în Liga a III-a, după problemele uriaşe apărute la finalul mariajul cu finanţatorul Florian Walter, au avut mai multe ocazii în primul act. Turiţă a parat şuturile experimentaţilor ValiLemnaru (’18) şi Dorin Goga (’22 şi ‘44), astfel că scorul pauzei a fost alb. Chiar dacă nu au contat pe câţiva jucători importanţi, fostul decar al naţionalei, Florescu, Goga, R. Greu ori Takacs, gazdele au deschis scorul prin Giurgiu, din penalty, în minutul 61. Reuşita a apărut la trei minute după ce Chindriş a fost eliminat, ca urmare a faptului că a încasat al doilea “galben”. Deşi în inferioritate numerică, trupa pregătită de Adrian Kerezsy nu a cedat, Marin egalând în minutul 72, dintr-o lovitură de la 11 metri obţinută tot de căpitanul Ştiinţei. Finalul a aparţinut gazdelor, dominarea acestora fiind concretizată de Brian Lemac, în penultimul minut de joc. Miroslava a evoluat în formula: Turiţă – R. Ambrosie, A. Chindriş, S. Bucur, Agrigoroaei – Cărăuş, Săvoaia (’82 Taciuc) – Corban, Căinari (’70 Izmană), Buhăcianu (’61 Viorică) – Al. Marin.

Comentarii