N

Ce zone din oraş ies din criză? Cartierele ieşene în care se construieşte cel mai mult

N

marți, 08 aprilie 2014, 01:50
2 MIN
 Ce zone din oraş ies din criză? Cartierele ieşene în care se construieşte cel mai mult

\N

Zona Dacia – Alexandru cel Bun – Mircea cel Bătrân – Galata a revenit în topul cartierelor unde se construieşte cel mai mult. Primăria a eliberat anul trecut 309 de autorizaţii în arealul cuprins între Dacia şi până în Galata.

Pe locul doi în topul preferinţelor investitorilor se află zona Podu Roş – Socola – Bucium – Bularga – zona industrială, unde au fost eliberate anul trecut 272 de avize pentru construcţii. Tendinţa faţă de acum doi ani este în scădere însă. Primăria a emis în 2012 un număr de 383 de autorizaţii pentru Podu Roş – Bularga – Bucium şi 361 de avize pentru Dacia până în Galata. În schimb, cartierul Tătăraşi – Aviaţie – Tudor Vladimirescu a urcat în topul autorizaţiilor pe cartiere. Primăria a eli­berat anul trecut 212 în această zonă, mai multe cu aproape 70 faţă de acum doi ani.

De asemenea, în preferinţele investitorilor s-a detaşat şi zona Nicolina – Frumoasa – Poitiers – CUG, cu 194 de avize pentru construcţii eliberate anul trecut. Clasa­mentul este închis de zonele Gară – Centrul Civic, unde au fost eliberate 188 de autorizaţii; Păcurari – Canta, 177 de avize pentru construcţii; Copou – Sărărie – Ţicău, unde au fost eliberate anul trecut 169 de autorizaţii. „Faţă de anul trecut, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de avize eliberate pentru PUZ şi o uşoară scădere a numărului de proiecte de hotărâri de Consiliu Local aprobate pentru PUD sau PUZ“, au precizat oficialii Primăriei.

Instituţia Arhitectului şef a emis anul trecut 4.000 de certificate de urbanism, 1.521 de autorizaţii de construire şi 322 de acte de prelungire ale certificatelor şi auto­rizaţiilor. Pe lângă acestea, municipalitatea a dat 80 de avize pentru Planuri Urbanistice Zonale sau de Detaliu.

Comentarii