De Business

Punem punctul pe știi

Cel mai bun start-up al anului are printre fondatori un ieşean (FOTO)

joi, 28 mai 2015, 01:50
2 MIN

Firma Qodemo a fost premiată la Gala „Romanian Outsourcing Awards” 2015. Printre fondatori se numără şi ieşeanul Ştefan Cârlescu.

Cel mai bun start-up IT al anului, premiat la Gala „Romanian Outsourcing Awards” 2015, are printre co-fondatori un ieşean, Ştefan Cârlescu, în vârstă de doar 25 de ani. Împreună cu Tudor Tarlev, un alt tânăr pasionat de informatică, Cârlescu a pus anul trecut bazele societăţii Qodemo, prin intermediul căreia cei doi vor să dezvolte o platformă online care să le permită inginerilor hardware să lucreze împreună chiar dacă sunt din ţări diferite.

Compania, care are sediul central în Olanda, este evaluată deja la câteva milioane de euro, potrivit unor informaţii publicate la începutul acestui an de cotidianul „Ziarul Financiar”. La categoria compania anului pe sectorul IT&Outsourcing câştigătoare a fost Endava, prezentă cu un contigent numeros de angajaţi şi la Iaşi, iar printre finalistele cu care a concurat s-a numărat şi Ness România, societate de profil de renume, înregistrată în judeţul Iaşi. La categoria „Best Academic Program of the Year”, programul de licenţiere în Informatică Economică al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor a obţinut premiul cel mare. În finala aceleiaşi categorii, proiectul „Şcoala Informală de IT” lansat în acest an şi la Iaşi a intrat în cursa pentru pentru obţinerea acestei distincţii.

Pe de altă parte, la capitolul cea mai bună cooperare între mediul academic şi sectorul de business singura reprezentanta a Iaşului în finală a şi luat faţa celorlalţi competitori. Conducerea Facultăţii de Informatică a Universităţii „Cuza” s-a întors de la Bucureşti cu premiul acordat la această categorie. Între cei opt membri ai juriului, Iaşul a avut un singur reprezentant, în persoana lui Dan Zaharia, Senior Leasing Consultant la Extind Management. Aflată la prima ediţie, Gala „Romanian Outsourcing Awards” a fost organizată de publicaţia „The Diplomat” în urmă cu două zile la Hotel Intercontinental din Bucureşti.

 

 

Comentarii