Înmulţirea escrocheriilor „Accidentul“ în întreaga ţară i-a băgat în priză pe oamenii legii

Celulele deţinuţilor de la Iaşi, scotocite de mascaţi

miercuri, 24 iulie 2013, 01:50
1 MIN
 Celulele deţinuţilor de la Iaşi, scotocite de mascaţi

Două persoane private de libertate au fost ridicate ieri din Penitenciar şi duse la Bucureşti pentru audieri într-un amplu dosar privind o reţea de escroci.

Acţiunea coordonată de Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) s-a desfăşurat în mai multe judeţe ale ţării. Printre locurile în care s-au efectuat descinderi au fost şi cinci penitenciare. Nu mai puţin de 500 de poliţişti din toată ţara au fost implicaţi în percheziţiile de ieri. În total, 56 de persoane au fost ridicate şi duse la Bucureşti pentru audieri. La Iaşi au avut loc trei percheziţii, două dintre ele având loc în Penitenciarul de Maximă Siguranţă. „În urma percheziţiilor, în unitatea noastră au fost descoperite trei telefoane mobile, un dispozitiv hands-free, un încărcător telefonic. Două persoane private de libertate au fost ridicare“, a precizat Carmen Matei, din cadrul Penitenciarului Iaşi.
Alte percheziţii au mai avut loc şi în închisorile din Galaţi, Craiova, Tulcea şi Mărgineni-Giurgiu. „În fapt, suspecţii ar fi contactat prin telefon părţile vătămate cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti şi pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesară trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor“, se arată într-un comunicat al IGPR.

Comentarii