CENTENAR: Cât se va cheltui pe cazarea şi deplasarea aleşilor şi guvernanţilor la festivităţi, la Iaşi

Atât Parlamentul cât şi Guvernul se vor reuni la Iaşi în zilele de 23-24 noiembrie.

luni, 06 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 CENTENAR: Cât se va cheltui pe cazarea şi deplasarea aleşilor şi guvernanţilor la festivităţi, la Iaşi

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de seria de evenimente dedicate Centena­rului, organizate prin hotărâre de guvern la Iaşi în zilele de 23-24 noiembrie, Consiliul Judeţean a publicat anunţul de licitaţie pentru unele dintre manifestările programate să aibă loc atunci.

Sunt vizate servicii de cazare, de transport rutier şi servicii de restaurant, pentru care se va încheia un contract de achiziţie publică. Costul estimat pentru aceste servicii este de 236,8 mii lei. Cea mai mare parte este destinată cheltuielilor de transport, cazare şi masă, respectiv 188 de mii de lei. Pentru şedinţa festivă a Parlamentului, care se va ţine joi, 23 noiembrie, la Teatrul Naţional, sunt prevăzute aproape 30 de mii de lei, iar pentru cea a Guvernului, programată vineri 24 noiembrie, în celebra bibliotecă a Univer­sităţii Tehnice „Gh. Asachi“ – potrivit pa­ginii de internet a Guvernului, respectiv în Aula Universităţii „Al.I. Cuza“ – conform anunţului de pe pagina de internet a CJ, 19,8 mii lei.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 noiembrie. De remarcat că, pentru serviciile de coffee break de la şedinţa Parlamentului, sunt estimează prezenţa a 400 de persoane. Cum Legislativul numără 465 de aleşi, organizatorii probabil că se bazează pe absenţa unora dintre ei. Unii parlamentari, cum sunt liberalii ieşeni, au anunţat că vor boicota şedinţa, motivând festivismul exagerat la 100 de ani distanţă de sfârşitul unui an 1917 în care Iaşul supraaglomerat cu refugiaţi se zbătea să ţină sub control lipsurile şi epidemiile. Mai sunt incluse în anunţ servicii de sonorizare, aranjamente florale şi servicii foto. Pentru şedinţa de guvern sunt luaţi în calcul şi secretarii de stat: aproximativ 100 de participanţi pentru care trebuie să fie asigurate servicii si­milare. Diferenţe sunt şi în ceea ce priveşte mesele festive. Pe 23 şi 24 noiembrie sunt aşteptaţi 300 de meseni la prânz şi 400 la cină, serviciile de cazare fiind asigurate pen­tru 200 de invitaţi.

Aceştia se vor de­plasa în oraş cu autocare de minim trei stele şi confort sporit. Documentele de licitaţie sunt semnate, practic, de toţi şefii de direcţii şi servicii din cadrul CJ, alături de preşedintele Maricel Popa.

 

 

Comentarii