Cercetătorii postdoctorali vor să dea „Cuza” în judecată

Ei acuză că nu le sunt plătite toate cele şapte burse restante cu toate că solicitarea de rambursare depusă de instituţie pentru fondurile UE a fost aprobată.

joi, 04 aprilie 2013, 01:50
1 MIN
 Cercetătorii postdoctorali vor să dea „Cuza” în judecată

Cercetătorii postdoctorali de la Universitatea „Al. I. Cuza” se arată tot mai nemulţumiţi de la o zi la alta. Foştii beneficiari ai proiectului POSDRU „Dezvoltarea capacităţii de inovare şi creşterea impactului cercetării prin programe post – doctorale”, 80 la număr, vor să-şi primească toate cele şapte burse restante, mai ales că perioada de implementare a programului s-a încheiat pe 31 martie.

În caz contrar, postdoctoranzii plănuiesc să acţioneze instituţia în instanţă. „În continuare îmi susţin acuzaţiile pe care le aduc la adresa universităţii şi a managementului proiectului nostru, referitor la neplata burselor. Am fost anunţaţi că cererea de rambursare numărul 4 a primit bun de plată. Cu toate acestea se tervigersează această redirecţionare a burselor către conturile noastre. Dorinţa noastră este ştim ce se întâmplă şi ca toate bursele să ne fie plătite acum, din această tranşă. Dacă nu vom fi înţeleşi, vom înainta o cerere către instanţă”, arată Narcisa Vrînceanu, beneficiar al respectivului proiect. Cercetătorii subliniază faptul că ei şi-au îndeplinit la timp sarcinile, iar indicatorii de calitate au respectat condiţiile impuse prin contract. Ca răspuns pentru activitatea lor, ei îşi cer drepturile băneşti, bursa lunară fiind de 1000 de euro. „Aşteptăm să se ramburseze şi cererea 5, pe care am depus-o şi atunci le vom da toate restanţele. Vineri se va decide câte burse primesc din banii deja rambursaţi. Îmi pare foarte rău că în loc să vină să discute cu mine sau cu cei care se ocupă de partea financiară a proiectului, ascultă tot felul de bârfe”, punctează Dumitru Luca, manager de proiect şi prorector UAIC.

 

Comentarii