Chirurgul Ştefan Georgescu va prelua oficial conducerea UMF luni

sâmbătă, 31 octombrie 2015, 02:55
2 MIN
 Chirurgul Ştefan Georgescu va prelua oficial conducerea UMF luni

Viitorul şef al insituţiei de învăţământ superior se va întâlni la Bucureşti cu ministrul Educaţiei.

Conform informaţiilor obţinute de către „Ziarul de Iaşi“ de la oficialii ministerului, nu mai planează niciun dubiu asupra emiterii ordinului de confirmare în funcţie a noului ordonator de credite al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi.

Deşi la nivelul instituţiei de învăţămât superior a existat o stare de incertitudine cu privire la viitorul conducător al universităţii în condiţiile în care aceştia se aşteptau să primească ordinul încă de marţi, surse oficiale din cadrul Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice au precizat că prof.dr. Ştefan Georgescu va fi numit oficial la începutul săptămânii vitoare. Însă confirmarea acestuia se va realiza într-un mod în care nu s-a mai făcut nicio altă astfel de numire. Viitorul ordonator de credite al UMF a fost practic convocat la Bucureşti pentru o întâlnire cu ministrul Sorin Cîmpeanu, întâlnire confirmată şi de către cabinetul personal al ministrului.

Surse autorizate au precizat că discuţia va viza asigurarea că viitoarea conducere a UMF Iaşi nu va încerca să muşamalizeze erorile care vor fi descoperite la nivel administrativ şi că se vor lua toate măsurile împotriva celor care au fost găsiţi vinovaţi, săptămâna viitoare fiind aşteptat şi raportul detaliat al Comisiei de Disciplină a universităţii.

Mai mult, conform aceloraşi surse oficiale, rectorul se va întoarce la Iaşi cu numirea la purtător, aceasta fiind doar o scuză pentru întrevederea pe care o va avea cu ministrul. Reamintim că, în ziua în care a fost ales de către Senatul UMF cu 26 de voturi la 17, prof.dr. Ştefan Georgescu a precizat că principalul scop al mandatului său va fi să se asigure o perioadă de tranziţie până la alegerile care vor avea loc în această iarnă. 

Comentarii