Cinci ieşeni muşcaţi de câini, direct la Urgențe

marți, 30 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Cinci ieşeni muşcaţi de câini, direct la Urgențe

Cinci oameni din judeţ au fost muş­caţi de câini şi au necesitat îngrijiri de specia­litate. Echipajele de intervenţie SMURD şi SAJ Iaşi au transportat în ultima gardă, în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, cinci femei şi bărbaţi cu plăgi muşcate. 

Victimele – unele din municipiu Iaşi, al­te­le din comu­ne­le din jur – prezentau muş­cături la ni­velul membrelor inferioare şi superioare. Medicii urgentişti le-au cu­ră­ţat plăgile, le-au administrat vaccinul ATPA, antitetanos, şi i-au îndrumat către Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ pentru tratamentul antirabic. Pacienţii cu plăgi profunde, care necesită monitorizare atentă, au rămas internaţi în clinicile de specialitate.

„În ultima gardă, în UPU au fost aduşi cinci pa­cienţi cu plăgi muşcate de câine. Me­dicii de gardă le-au curăţat plăgile, le-au administrat vacci­nul ATPA şi apoi i-au îndrumat către Spitalul de Boli In­fecţioase pentru tratamentul specific“, a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Potrivit medicilor, cele cinci victime aveau vârste cuprinse între 25 şi 54 de ani. Conform datelor înregistrate la centrul antirabic de la Spitalul de Boli Infecţioase, numărul persoanelor muşcate de animale în intervalul 2011-2015 este în descreştere. Totuşi, în 2016, s-au înregistrat mai multe cazuri faţă de anul anterior, ceea ce ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru autorităţi.

Comentarii