Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cioloş s-a întâlnit cu prinţul de Wales pentru a discuta despre susţinerea fermierilor români

GALERIE
Ciolos
  • Ciolos
- +

Fostul premier Dacian Cioloş s-a întâlnit cu prinţul Charles de Wales, la reşedinţa acestuia din urmă de la Highgrove, cu care a discutat despre modalităţile de susţinere a fermierilor români şi de păstrare a patrimoniului României.

”Am discutat cu Prinţul Charles şi Aura Woodward, directoarea Fundaţiei Prinţul de Wales România, despre colaborarea concretă cu Platforma România 100 pentru susţinerea pentru comercializare a produselor naturale româneşti şi un posibil program de punere în valoare a cetăţilor medievale din Transilvania care să ajute la crearea de locuri de muncă pentru localnici”, a scris, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Prinţul de Wales a vizitat ultima oară România în perioada 29-31 martie. În prima zi a vizitei, Prinţul de Wales a fost primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României” în Grad de Mare Cruce. Preşedintele Klaus Iohannis i-a spus Prinţului Charles că reprezintă un reper important în consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Regatul Unit, arătând că el şi "întreaga naţiune română" îi sunt "profund recunoscători" pentru implicarea sa în dezvoltarea comunităţilor locale din România. Şeful statului a mai spus că Prinţul de Wales a făcut "lucruri admirabile" pentru ţara noastră şi a fost "un excelent promotor al imaginii României în lume".

În cea de a doua zi a vizitei sale, Prinţul de Wales al Marii Britanii a mers la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti, unde s-a prins într-o horă, a asistat la demonstraţia de încondeiere a ouălor făcută de către meşteri artizani din Bucovina, a urmărit cum sunt pictate icoane pe lemn şi piatră şi a primit mai multe cadouri, între care o pereche de opinci din piele de viţel şi o cruce sculptată de mână, dar şi o vâslă de la Ivan Patzaichin.

Tot joi, Prinţul Charles al Marii Britanii a fost primit la Palatul Victoria de către premierul Sorin Grindeanu. ”Este extrem de preţioasă pentru noi activitatea Fundaţiei pe care, cu multă generozitate, o patronaţi, în domeniul protejării valorilor autentice şi al restaurării unor adevărate bijuterii arhitectonice. Vă mulţumesc pentru că, prin eforturile Alteţei Voastre, nu doar turiştii străini, dar chiar şi noi, românii, am redescoperit zone şi valori autohtone pe care poate altfel le-am fi dat uitării. Centrul Meşteşugăresc de la Viscri, inaugurat chiar de Alteţa Voastră, în 2016, este un exemplu despre cum trebuie păstrate şi promovate tradiţiile unui popor”, a spus premierul. 

La rândul său, Prinţul Charles a afirmat că vizitele sale anuale în România ”sunt deja o tradiţie a ultimilor 20 de ani”. ”Îmi doresc să explorez şi să cunosc şi alte zone minunate ale României, cum ar fi Delta Dunării sau Maramureşul”, a arătat Prinţul de Wales.  Prinţul Charles al Marii Britanii a vizitat şi Palatul Patriarhiei, unde s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel. Prinţul Charles i-a propus Pariarhului Daniel o colaborare între Patriarhia Română, Fundaţia Prinţul de Wales şi Fundaţia Pro Patrimonio, în vederea conservării şi punerii în valoare a patrimoniului cultural şi religios românesc, propunere acceptată de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Moştenitorul Coroanei britanice a vizitat Parcul Natural Văcăreşti şi a mers la Palatul Elisabeta, unde s-a întâlnit cu Principesa Margareta şi cu Principele Radu, iar seara a participat la recepţia organizată, la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, de ambasadorul britanic Paul Brummell şi de Aura Woodward, directorul Fundaţiei Prinţul de Wales în România. Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri