Comunicat de presă

Clubul Fotografilor Iaşi a încheiat anul 2016 cu două vernisaje

miercuri, 21 decembrie 2016, 11:35
2 MIN

Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi a fost neîncăpătoare marţi, 20 decembrie 2016, de numărul mare de participanţi prezenţi la vernisajele expoziţiilor de fotografie „Simplu ca bună ziua” şi „Jurnal de călătorie – Qatar”. 

Acestea au fost organizate de Clubul Fotografilor Iaşi, cu sprijinul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi. Prima expoziţie, „Simplu ca bună ziua”, expusă în Galeria de artă „Labirint”, cuprinde lucrările a 18 membri ai Clubului Fotografilor Iaşi care au ca temă „minimalismul”. Despre mişcările minimalismului în artă, dar în mod special în fotografie, au vorbit Nicu Apostu, Mihaela Beatrice Constantinescu şi Ioan Răducea, membri în cadrul clubului. Al doilea vernisaj, „Jurnal de călătorie – Qatar”, a adus în atenţie fotografiile realizate de Vasile Iacob, membru al Clubului Fotografilor Iaşi, în Qatar, un emirat arab în sud-estul Asiei.

Pe lângă faptul că a explicat modul cum a decurs proiectul său fotografic, Vasile Iacob a relatat câteva din experienţele trăite într-o ţară ce a înregistrat constant în ultimii ani unul din cele mai înalte ritmuri de dezvoltare din lume. O intervenţie a avut în cadrul evenimentului şi dr. Daoud Mohamed, mediator social intercultural şi directorul Centrului Cultural Oriental Iaşi. De asemenea, George Pânzaru, referent în cadrul Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, a apreciat lucrările expuse dar şi efortul pe care membrii Clubului Fotografilor Iaşi în depun pentru arta fotografică. La final, Corul „Aletheia” din Iaşi, dirijat de Dorin Iuşcă, a susţinut un repertoriu de colinde.

Un material mai amplu de la cele două vernisaje va fi redactat de Mihaela Beatrice Constantinescu. (Constantin Ciofu, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi, moderatorul celor două vernisaje)

Comentarii