Colegii medicului rănit grav pe motocicletă fac apel la ieşeni pentru a dona sânge

Acesta a intrat sâmbătă în coliziune cu o maşină de pe contrasens, aflându-se în stare gravă la spital.

luni, 07 august 2017, 01:50
2 MIN

Un medic rezident la Spitalul „Dr. C. I. Parhon“ are nevoie de sânge, în urma unui grav accident rutier. Cunoscuţii Pavel Onofrei, în vârstă de 28 de ani, au lansat un apel pe Facebook prin care le cer ieşenilor să li se alăture şi să doneze sânge indiferent de grupa sanguină.

Medicul rezident are nevoie de sânge întrucât a fost rănit grav într-un accident rutier petrecut sâmbătă pe raza localităţii Sârca, în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe drumul european. Accidentul a avut loc în curba la stânga cunoscută ca periculoasă din zonă, având de altfel şi restricţii de viteză, la maximum 50 km/oră. „Apelul la 112 s-a înregistrat la ora 13.43, la locul solicitării fiind dirijat un echipaj SAJ de tip C2, de la substaţia Târgu Frumos. De la locul accidentului rutier, echipajul a preluat un bărbat de 28 de ani cu fractură deschisă de membru inferior stâng şi de membru superior stâng. Victima era conştientă, a fost stabilizată şi transportată în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. O altă victimă din accidentul rutier a fost transportată la spital de un echipaj de prim ajutor SMURD“, a arătat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Potrivit reprezentaţilor Poliţiei, accidentul rutier s-a produs după ce, din cauza vitezei excesive, motociclistul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat într-un autoturism care se deplasa regulamentar. „Motociclistul se deplasa dinspre Târgu Frumos spre Iaşi şi, la un moment dat, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat pe sens opus în coliziune cu un autoturism. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a motociclistului şi a unui pasager în vârstă de 24 de ani din autoturism“, a precizat Adina Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

 

 

 

  

Comentarii