Comercianţii de sucuri şi ouă, prinşi pe picior greşit de Protecţia Consumatorului

joi, 31 august 2017, 08:08
2 MIN
 Comercianţii de sucuri şi ouă, prinşi pe picior greşit de Protecţia Consumatorului

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) a verificat în perioada 9-10 august 12 operatori economici din judeţul Iaşi care se ocupă de vânzarea ouălor. 

Tot la începutul lunii august, comisarii CJPC au controlat şi 18 operatori care comercializează băuturi răcoritoare, sucuri şi nectaruri din fructe. În total, au fost găsiţi cu abateri 21 de operatori, din care zece se ocupau cu comercializarea ouălor. Circa 560 de kilograme de marfă au verificat comisarii de la Protecţia Consumatorului, aplicând contravenienţilor şase amenzi, în valoare totală de 6.000 lei, şi patru avertismente.

„În perioada 24 iulie-4 august, CJPC Iaşi a desfăşurat controale de verificare a modului de respectare a prevederilor legale la comercializarea băuturilor răcoritoare, a sucurilor şi a nectarurilor din fructe. S-au verificat 15 magazine şi 3 depozite. Cantitatea controlată este de 3.191 de litri, din care 3.108 litri băuturi răcoritoare, 19 litri sucuri şi 64 litri nectaruri. Cantitatea cu abateri a fost de 1.112 litri băuturi răcoritoare. Controlul s-a finalizat prin aplicarea a  şase amenzi în valoare totală de 4.000 lei şi 5 avertismente“, a precizat Alexandru Hordilă, comisar-şef în cadrul CJPC Iaşi. Alte controale care au mai avut loc vara aceasta au vizat legumele, fructele şi apa îmbuteliată, iar verificările au scos la iveală o serie de nereguli în judeţul nostru.

„24% din cantitatea de fructe şi legume controlată prezintă deficienţe de etichetare, lipsa informaţiilor sau marcarea incorectă şi/sau incompletă a elementelor de identificare şi caracterizare, neoferindu-se consumatorilor informaţiile obligatorii, care să permită alegerea sortimentului dorit“, spun reprezentanţii CJPC. Tot la Iaşi s-au mai găsit şi produse (varză, castraveţi, ardei, pere, roşii, struguri, banane, etc.) fără ţara de origine specificată, dar şi lipsa preţului pe produs. 

Comentarii