Conducerea ApaVital s-a mutat la Paşcani pentru a-i lămuri pe cetăţeni s-o accepte

sâmbătă, 04 aprilie 2015, 01:56
2 MIN
 Conducerea ApaVital s-a mutat la Paşcani pentru a-i lămuri pe cetăţeni s-o accepte

Conducerea ApaVital s-a mutat la Paşcani. Reprezentanţii societăţii furnizoare de servicii de apă-canal au început o serie de audienţe pentru a-şi prezenta oferta către păşcăneni.

În prima zi a audienţelor, la acestea au participat 25 de păşcăneni, oficialii ApaVital spunând că vor continua audienţele cât timp va exista interes. „Am mers ieri la Paşcani, mergem azi şi vom merge în continuare. Prin rotaţie, în funcţie de agenda fiecăruia, vor participa şi directorii societăţii. Noi am încercat şi până acum să explicăm cum trebuie stabilite legal relaţiile între noi şi consumatori, dar se pare că nu am fost suficient de clari. Majo­ritatea celor veniţi la audienţe aveau informaţii eronate, din alte surse. Sunt unii formatori de opinie care întorc lucrurile altfel decât ar trebui“, a declarat purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache.

Principala problemă în Paşcani este reprezentată de faptul că locuitorii municipiului solicită încheierea de contracte individuale, inclusiv în cazul blocu­rilor, variantă respinsă de ApaVital ca ilegală. Pentru a-i convinge pe păşcăneni să încheie contracte cu ApaVital, societatea a acceptat încheierea de convenţii individuale şi eşalonarea la plată a datoriilor pentru cei care şi-au montat ţevile de apă şi contoarele pe casa scării. „Noi oferim şi posibilitatea plăţii individuale, în condiţiile în care este un contract încheiat cu un reprezentant al locatarilor. Reprezentantul face, cu sprijinul nostru, repartizarea consumului pe locatarii din scară, iar aceştia pot plăti fiecare la casierie sau la bancă“, a precizat Manolache.

Din cele 408 scări de bloc din Paşcani, doar 77 s-au constituit în asociaţii, încheind contracte cu ApaVital. La alte şase scări sunt în derulare lucrările de separare pe orizontală. Un număr de 108 familii au apelat până acum la această variantă.
 

Comentarii