Consilierii județeni, convocați pentru bani de salarii în proiecte europene

vineri, 11 martie 2016, 02:51
2 MIN
 Consilierii județeni, convocați pentru bani de salarii în proiecte europene

Consilierii judeţeni au fost convocaţi ieri de urgenţă în şedinţă pentru a aloca banii de salarii în cadrul unor proiecte cu finanţare externă. 

Cei 27 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţa extraordinară în plen au avut de discutat o ordine de zi cu un singur proiect de hotărâre. “Avem în derulare două proiecte pe asistenţă socială, «Echilibru – sprijin pentru familiile copiilor cu dizabilităţi din municipiu» şi «Siguranţă şi Sprijin, optimizarea serviciilor Centrului social pentru ocrotirea victimelor violenţei domestice». Sunt proiecte în derulare, la care contribuţia noastră este aproape insignifiantă. La unul dintre ele, nu s-au mai achitat salariile din noiembrie, pentru că nu veniseră încă banii din deconturi. Acum au venit, şi nu mai puteam aştepta până la data şedinţei ordinare”, a declarat preşedintele interimar al CJ, Victorel Lupu. Pentru cele două proiecte a fost repartizată suma de 482.600 lei, proveniţi de la bugetul de stat sau din cofinanţarea publică acordată în cadrul mecanismului financiar norgevian.

O altă problemă discutată în cadrul şedinţei de ieri a CJ a fost ridicată de conducerea maternităţii “Cuza Vodă”. Aceasta a solicitat aprobarea CJ pentru contractarea unor servicii juridice, singura juristă a maternităţii aflându-se pentru cel puţin trei luni în concediu medical. “Nu se ştie exact cât va dura acest concediu, deci este problematică organizarea unui concurs pentru angajarea cuiva pe durată determinată. Apoi, însăşi procedura de organizare a concursului este de durată, iar activitatea curentă a maternităţii impune existenţa permanentă a unui jurist. Cea mai bună variantă ar fi contractarea unor servicii avocaţiale, cu aplicabilitate imediată”, a spus Lupu.

Comentarii