De Business

Punem punctul pe știi

Contabilii şi-au sărbătorit ieri ziua la Hotel Ramada

marți, 22 septembrie 2015, 01:50
1 MIN
 Contabilii şi-au sărbătorit ieri ziua la Hotel Ramada

“Ziua Contabilului” a fost sărbătorită ieri cu fast la Hotel Ramada. Evenimentul, aflat la a 11-a ediţie, a fost marcat la Iaşi dar şi în restul ţării prin reuniuni profesionale, conferinţe şi mese rotunde, organizate de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).

„Data de 21 septembrie nu a fost aleasă întâmplător, fiind în preajma echinocţiului de toamnă, când există un echilibru între durata zilei şi a nopţii. Echilibrul este unul din principiile călăuzitoare ale profesiei noastre. De asemenea, coincide cu începutul zodiei balanţei. Balanţa este unul din instrumentele de lucru importante ale contabilului. Nu trebuie uitat faptul că un ministru ieşean, ce a deţinut porfofoliul Ministerului Muncii în 1921, Grigore Trancu-Iaşi, a propus înfiinţarea corpului experţilor contabili, regele Ferdinand promulâng prin decret această lege în luna iulie a acelui an”, a indicat Mihaela Cruşitu, directorul executiv CECCAR Iaşi.

La reuniunea profesională de la Ramada, intitulată „Profesia de expert contabil, o carieră de succes”, au mai participat reprezentanţi de la patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Finanţelor Publice dar şi parlamentari din judeţ. La nivelul judeţului Iaşi, CECCAR reuneşte peste 800 de experţi contabili activi şi 200 stagiari.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii