De Business

Punem punctul pe știi

Contraatac în cazul directorilor fantomă

„Ziarul de Iaşi” a publicat recent un articol în care arăta anomaliile de la vârful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri.

vineri, 25 septembrie 2015, 01:50
3 MIN
 Contraatac în cazul directorilor fantomă

Directorul regional al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Dănuţ Pilă contraatacă la acuzele aduse de rivalul său, Ovidiu Laicu. „Ziarul de Iaşi” a prezentat recent cazul celor doi directori de la vârful DRDP plătiţi regeşte, doar pentru a pune în aplicare un plan politic.

Pilă era director al instituţiei din 2011, susţinut de PDL, iar la sfârşitul anului 2012 a fost eliberat din funcţie după venirea USL la guvernare, pentru ca să-şi impună PSD directorul. Pilă a contestat în instanţă decizia şi a câştigat, iar Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumurilor Naţionale a decis să înfiinţeze o funcţie nouă de director, pentru a împăca şi capra şi varza. Contactat telefonic, Laicu a precizat că el este directorul executiv cu drept de semnătură, ales de acţionari şi Consiliul de Adminsitraţie, iar Dănuţ Pilă a fost repus pe un post de director regional din subordinea directorului CNANR. După publicarea materialului, Dănuţ Pilă a ţinut să menţioneze că postul lui Ovidiu Laicu este cel înfiinţat politic şi, ulterior, a primit atribuţiile pe care le avea el când era director. „Într-adevăr, orice fel de schimbare la vârful DRDP trebuie să treacă prin AGA şi CA, cum s-a întâmplat cu domnul Laicu. Pe de altă parte, eu beneficiez de o hotărâre judecătorească prin care trebuia să fiu repus în funcţia în care eram la data de 1 octombrie 2012 şi să îmi recapăt atribuţiile. În altă ordine de idei, funcţia mea de atunci era de director regional al DRDP Iaşi, adică aceeaşi funcţie o ocup şi acum, iar funcţia de director regional executiv, deţinută de domnul Laicu, a fost nou înfiinţată. Asta pentru a se face jocul politic, pentru ca managementul, achiziţiile şi dreptul de semnătură să fie deţinute de directorul impus politic”, a explicat directorul DRDP Iaşi Dănuţ Pilă.

 
„Jocurile au fost făcute ca să nu piardă poziţia”
 

Cum atribuţiile pe care le avea Pilă i-au fost date funcţiei nou înfiinţate, Dănuţ Pilă a deschis un nou proces, având ca obiect obligaţia de a face, pentru ca hotărârea judecătorească favorabilă „să fie pusă în aplicare întru totul, nu doar formal”. „Cei din CNADNR au vrut să se împace şi hotărârea judecătorească, şi dorinţa politică. Ca titulatură a funcţiei, hotărârea judecătorească a fost respectată, dar legat de atribuţiile mele, e lipistă de consţinut. Totul a fost un plan politic, deoarece în ziua în care Compania a luat decizia de a fi respectate prevederile hotărârii judecătoreşti, au fost organizate şi şedinţele AGA şi CA prin care domnul Laicu a fost ales ca director regional executiv şi a şi fost înfiinţată noua funcţie. Într-o zi de joi, îmi aduc perfect aminte. Nu e coincidenţă, ci totul a fost stabilit, jocurile au fost făcute ca să nu piardă poziţia”, a mai spus Dănuţ Pilă. În materialul publicat de „Ziarul de Iaşi” era evidenţiat faptul că deşi acum se ocupă doi directori de activitatea de care se ocupa în trecut doar o persoană, ambii au salarii aproximativ similare, de 2000 euro lunar, Dănuţ Pilă ridicând cu circa 200 euro mai mult. În apărarea sa, Dănuţ Pilă susţine că beneficiază şi de un „spor de doctorat”, motiv pentru care ridică şi un salariu mai mare decât al salariului directorului executiv. „Mie mi-au fost repartizate cinci departamente pe care le am în subordine, deci atribuţii am, nu stau degeaba. Dar cât priveşte relaţionarea cu celelalte instituţii, investiţii, întreţinere şi personal, sunt la domnul Laicu. Cât despre salariu, eu am şi un spor de doctorat. Tema doctoratului a fost chiar eficienţa instituţiilor publice în cheltuirea fondurilor disponibile, studiul de caz fiind DRDP Iaşi”, a concluzionat Dănuţ Pilă.

 

 

Comentarii