Copil adus în comă la Iaşi, după ce a fost lovit de un cal la săniuş

miercuri, 07 ianuarie 2015, 19:03
1 MIN
 Copil adus în comă la Iaşi, după ce a fost lovit de un cal la săniuş

Un copil de 12 ani, din localitatea vasluiană Fundătura, a ajuns în comă la spital, miercuri după-amiază, cu un elicopter SMURD, după ce a fost lovit de un cal în timp ce se dădea cu sania pe un drum din localitate, părinţii băiatului fiind martori la accident.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, băiatul a intrat sub copitele calului în timp ce se dădea cu sania pe un drum în pantă din localitatea Fundătura, fiind lovit puternic în cap.

În fapt, copilul se afla în urma părinţilor săi, care mergeau cu doi cai la adăpat la o fântână din sat, când, la un moment dat, nu a mai putut controla sania şi a intrat direct în animale.

Martori la accident, părinţii au reuşit să-şi scoată fiul de sub copitele calului, după care au sunat imediat la numărul de urgenţă 112 pentru a cere intervenţia unei ambulanţe.

"Echipajul medical a plecat din staţie la caz aproape simultan cu elicopterul SMURD de la Centrul Regional Iaşi pentru a nu mai fi pierduţi timpi importanţi la intervenţie. Minorul a fost găsit în stare de inconştienţă, cu traumatism cranio-cerebral sever, fiind intubat de către echipajul medical”, a declarat, miercuri, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa.

După stabilizarea sa, copilul a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat în comă de gradul II-III la un spital din Iaşi. (Mediafax)

Comentarii