Copilul de 3 ani stâlcit de lovitura copitei şi-a mai revenit

vineri, 09 iunie 2017, 18:04
1 MIN
 Copilul de 3 ani stâlcit de lovitura copitei şi-a mai revenit

Copilul în vârstă de doar trei ani care a fost adus zilele trecute la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ în stare foarte gravă după ce a fost lovit de un cal cu copita este într-o stare mai bună, potrivit medicilor ieşeni. 

Acesta se juca prin curte în apropierea căruţei cu care tatăl său cărase fân atunci când calul l-a lovit cu piciorul în zona pieptului. Medicii pediatri au precizat că a fost transferat de la Anestezie şi Terapie Intensivă în una dintre clinici şi că sunt optimişti în legătură cu evoluţia sa. „Copilul se simte mai bine, este conştient, vorbeşte, nu face febră. În continuare, se află în tratament de susţinere, dar evoluţia este bună“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

Copilul a fost adus de la Botoşani de urgenţă la Iaşi, prezentând traumatism cranian, contuzie hemoragică pulmonară stângă, hemopneumotorax stâng (n. red. – prezenţă concomitentă de aer şi sânge în cavitatea pleurală, consecutiv unui traumatism toracic în care s-a produs ruptura plămânului), dar şi fractură bilaterială de tibie. 

Comentarii