Creatorul personajelor Spider-Man şi Hulk va lansa un supererou latin

luni, 08 mai 2017, 16:55
2 MIN
 Creatorul personajelor Spider-Man şi Hulk va lansa un supererou latin

Realizatorul de benzi desenate Stan Lee, creator al unor personaje precum Spider-Man, Hulk şi Iron Man, va lansa un supererou latin până la finalul acestui an, scrie AFP.

Creatorul american a făcut acest anunţ duminică, în timpul unei convenţii care a avut loc în Querétaro, Mexic. În prezenţa a aproximativ 20.000 de fani, care au participat la Conque (Convencion de Comics), cel mai mare eveniment din Mexic şi America Latină dedicat graficii şi benzilor desenate, Stan Lee a fost întrebat de ce tip de supererou are nevoie Mexicul pentru a depăşi problemele sociale. 

„Aş fi vrut ca asta să fie o supriză, însă vă spun că lucrez la un erou latin pe care îl veţi vedea, probabil, la finalul acestui an. Îl voi face pe cât de bine pot, pe cât de diferit voi putea”, a răspuns artistul în vârstă de 94 de ani.

Creatorul, ale cărui personaje fac parte din universul Marvel, părinte al unora ca X-Men, Thor şi Capitan America, a luat parte, timp de trei zile, la activităţile propuse de Conque, a dat autografe şi a făcut fotografii împreună cu fanii veniţi şi din afara Mexicului, din ţări ca Argentina, Chile, Columbia, Venezuela şi Belgia.

„Mă simt ca un superstar”, a comentat el. ”Această ţară şi acest oraş au cei mai buni fani din lume. Îmi place la nebunie această convenţie!”, a spus el la finalul prezentării pe care a susţinut-o la Teatrul Metropolitan din Querétaro. La evenimentul din Mexic au participat şi actorul Tom Holland, protagonistul celui de-al cincilea film din seria ”Spider-Man”, alături de Laura Harrier. 

Stanley Martin Lieber, cunoscut drept Stan Lee, s-a născut pe 22 decembrie 1922, la New York. Este desenator, scriitor, editor, om de televiziune şi fost preşedinte al Marvel. În colaborare cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, el a creat personajele Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. A primit National Medal of Arts în 2008 şi a fost inclus în The Will Eisner Award Hall of Fame (1994) şi Jack Kirby Hall of Fame (1995).

Comentarii