Crima de la Zanea din cauza unui pahar de vin: 12 ani de puşcărie

joi, 20 noiembrie 2014, 02:57
2 MIN
 Crima de la Zanea din cauza unui pahar de vin: 12 ani de puşcărie

Dragoş Stănescu l-a ucis pe Dafin Stănescu pentru că nu i-a omenit cu vin pe el şi pe soţia lui. Crima a avut loc în cadrul unei altercaţii generale între familiile acestora.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au condamnat ieri la 12 ani de închisoare un bărbat de 44 de ani, din localitatea Lunca Cetăţuii, acuzat de omor. Dragoş Stănescu a fost găsit vinovat pentru uciderea unui consătean de 47 de ani, Dafin Stănescu, care a refuzat să-l servească pe criminal şi pe soţia acestuia cu vin.

Potrivit procurorilor, pe 16 aprilie, Dragoş Stănescu l-a înjunghiat cu un cuţit în zona pieptului pe Dafin Stănescu, fapt ce a condus la decesul acestuia. „Incidentul a pornit de la faptul că victima a refuzat cererea inculpatului Stănescu Dragoş şi a soţiei acestuia de a fi serviţi cu vin, refuz la care soţia inculpatului a reacţionat agresiv, spărgând câteva din geamurile locuinţei victimei. Membrii celor două familii (adulţi şi tineri) s-au antrenat într-un conflict general, săvârşind acte de violenţă fizică şi verbală, ce a condus în final la lovirea gravă a victimei, urmată de deces“, au precizat an­chetatorii.

În acelaşi dosar, judecătorii ieşeni au mai condamnat un bărbat, Sterian Stănescu, acuzat că, înainte ca victima să fie ucisă, ar fi lovit-o pe aceasta în zona capului, leziune însă care nu a fost re­ţinută în raportul de necropsie ca având rol determinant în decesul bărbatului. Sterian a primit şase luni de închisoare pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe.
 

Comentarii