CSMS Iaşi a învăţat că determinarea este cheia care decide multe partide din Liga I

luni, 01 decembrie 2014, 02:43
3 MIN
 CSMS Iaşi a învăţat că determinarea este cheia care decide multe partide din Liga I

După victoria la scor obţinută cu Pandurii, formaţia ieşeană este la trei puncte de salvare.

Mesajul ultimativ adresat jucătorilor de la CSMS Iaşi înaintea partidei cu Pandurii Tîrgu Jiu, din etapa a XVI-a a Ligii I de fotbal, a avut efectul dorit. Ameninţaţi cu disponibilizarea (în cazul unui eşec, conducerea CSMS luase în calcul renunţarea la obiectivul de salvare de la retrogradare şi demararea reconstrucţiei echipei pentru sezonul viitor, de Liga a II-a), fotbaliştii ieşeni s-au trezit brusc după somnul din partidele cu CSU Craiova şi CFR Cluj şi au câştigat primul meci pe teren propriu din actualul sezon. După cum am precizat în cronica partidei, victoria a fost facilitată şi de evoluţia penibilă a adversarului, o formaţie care pare a-şi spăla în public conflictele interne, zvonurile legate de faptul că antrenorul Petre Grigoraş nu mai e dorit fiind alimentate de prestaţia jenantă a multor jucători.

Ieşenii au profitat din plin de situaţia existentă la gorjeni, au fost mai inspiraţi ca niciodată şi au tranşat la scor de neprezentare un meci pe care l-au jucat din minutul 52 în zece oameni. Decisivă în diferenţa de scor înregistrată a fost atitudinea jucătorilor, modul în care fotbaliştii celor două formaţii s-au dăruit fiind elementul determinant al partidei, lucru recunoscut de ambii antrenori. De altfel, la nivelul actual al Ligii I, multe dintre meciuri sunt decise de capitolul „muncă”, lucru pe care ieşenii l-au înţeles abia săptămâna trecută.
Victoria de vineri a făcut ca Iaşul să continue să aibă un culoar bun de evadare din subsol, CSMS fiind acum la doar trei puncte de un loc care asigură salvarea de la retrogradare.
 
CSMS-catalog
 
Grahovac (6,5) – a avut câteva intervenţii bune, sigur în mai tot meciul.
Voicu (6,5) – exemplu de dăruire.
Plămadă (7) – a făcut meciul carierei sale de până acum; sigur în apărare, a fost decisiv la primul gol şi a fost la originea celui de-al doilea.
Munteanu (6) – uşor reviriment.
Bădic (6) – momente bune combinate cu altele fără inspiraţie.
Olah (6) – alternant.
Creţu (4) – cele două cartonaşe galbene încasate (trebuie spus că al doilea a fost, practic, un exces de zel din partea arbitrului) nu au folosit echipei, pe care a lăsat-o în  inferioritate încă din minutul 52.
Bosoi (7) – activ, a înscris un gol frumos.
Böle (7) – primul meci bun de la venirea la Iaşi; a înscris un gol, a centrat bine, a fost periculos, chiar dacă, pe final, a greşit câteva servicii simple, ce puteau fi decisive.
Ciucur (6,5) – foarte activ, a semănat panică prin acţiunile sale.
Dobre (6) – a muncit mult.
Novac (6) – util.
Mitic şi Vişa au intrat pe final.
 
 
 

 

Comentarii