Cum acționau doi dintre cei mai violenţi tâlhari din municipiu. „Te-ai rătăcit”?

marți, 11 iulie 2017, 01:58
1 MIN
 Cum acționau doi dintre cei mai violenţi tâlhari din municipiu. „Te-ai rătăcit”?

Savant Neagu şi Petru Orăşanu, doi hoţi din cartierul Păcureţi, au fost deferiţi justiţiei de procurorii ieşeni.

Parchetul de pe lângă Jude­cătoria Iaşi a finalizat ancheta în cazul a doi dintre cei mai violenţi tâlhari din municipiu. Petru Oră­şanu (34 de ani) şi Neagu Savant (20 de ani) sunt acuzaţi că acţionau în zonele centrale din Iaşi, atacând persoane vulnerabile.

Furau tot ce prindeau de la acestea: portofele, genţi, bijuterii etc. Cei doi au fost puşi sub acuzare pentru mai multe fapte de tâlhărie şi tâlhărie calificată, în prezent aflându-se în arest preventiv.

O faptă descrisă de pro­cu­rori a avut loc pe 4 iunie, atunci când cei doi se aflau pe strada Ipsilanti din Iaşi şi au zărit un tânăr de 27 de ani care se deplasa singur. Unul dintre tâlhari l-a întrebat dacă s-a rătăcit, după care celălalt i-a pulverizat spray lacrimogen în ochi şi i-a smuls lanţul de aur de la gât. Prejudiciul a fost calculat la 1.400 de lei.

Cei doi tâlhari sunt originari din cartierul Păcureţi, spun procurorii, şi toate faptele imputate sunt din vara acestui an, peste 10 la număr. Dosarul lor a fost înregistrat la Judecătoria Iaşi.

Comentarii