Cum s-a stins din viaţă un bebeluş de 3 luni, cu o mamă nepăsătoare?

sâmbătă, 25 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Cum s-a stins din viaţă un bebeluş de 3 luni, cu o mamă nepăsătoare?

Medicii Spitalului de Copii au făcut ieri public traseul micuţului care a murit alaltăieri-dimineaţă, lângă părinţi.

Bebeluşul în vârstă de trei luni care a decedat acasă în dimineaţa de 23 februarie, în jurul orei 5, pe fondul unei infecţii respiratorii, a fost internat de mai multe ori la Spitalul de Copii, încă de pe data de 15 februarie, fiind externat de fiecare dată pe propria răspundere a mamei, care a solicitat acest lucru deşi medicii nu şi-au dat acordul. Reprezentanţii Spita­lului de Copii au reconstituit traseul bebeluşului, încă de la prima prezentare la Urgenţe. Aceştia susţin că sugarul a fost consultat prima dată pe 15 februa­rie, la ora 11.30, în UPU, când s-a prezentat cu tuse seacă şi disfuncţie respiratorie.

„Bebeluşul tuşea şi respira foartre greu, i s-au făcut investigaţii, radio­grafii. Mama a declarat medicului că debutul simptomatologiei a fost în urmă cu 24 de ore, şi că nu a urmat niciun fel de tratament la domiciliu. Sugarul a fost internat într-o Clinică de Pediatrie Generală, unde la 30 de minute de la internare mama a soli­citat externarea, sub semnătură, pe propria răspundere şi fără avizul medicului de gardă“, a explicat dr. Tamara Solange Roşu, medic şef UPU. A doua zi, pe 16 februarie, femeia a revenit cu copilul în UPU, la aproximativ 24 de ore de la externarea la cerere, în jurul orei 13.48, cu aceleaşi simptome de tuse, dispnee, obstrucţie nazală.

„S-a instituit din nou terapia în urgenţă şi a fost internat în Clinica de Pediatrie Generală, unde a primit tratament intravenos cu antibiotice, antiinflamatorii, simptomatice. Pe 22 februarie, ora 16.30, mama a solicitat învoirea, lucru nepermis de medicul de gardă. Mama împreună cu sugarul au părăsit serviciul, fără a anunţa, motiv pentru care s-a efectuat externarea. Am înţeles că unul dintre motive ar fi fost faptul că mai are copii acasă şi trebuia să ajungă la ei“, a completat dr. Tamara Solange Roşu. În cursul zilei de ieri la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi a fost efectuată şi necropsia be­beluşului. Potrivit directorului IML, prof.dr. Diana Bulgaru, rezultatele oficiale vor fi cumunicate în termen de 30 de zile.

 

  

Comentarii