Cum se cimentează prietenii politice folosind ca liant asfaltul

joi, 14 septembrie 2017, 01:50
3 MIN
 Cum se cimentează prietenii politice folosind ca liant asfaltul

Vi se pare imposibil ca liantul pe care premarele Mihăiţă îl foloseşte pentru a lega noi amiciţii politice să fie chiar smoala din asfalt? 

Ei bine, iaca nu-i! Observatorii politici atenţi au observatără probabil, în ultima vreme, o apropiere interesantă (şi interesată, ar adăuga răutăcioşii) între premare şi conţilierul judeţean de pripas Hal de Lache, personagiu care aleargă după vreo trei partide ca să ajungă până la urmă tot prin strunga de oi de la partidoi, din cauza biznisurilor din transporturi şi taximetrie pe care le păstoreşte în târg şi în judeţ.

Aceiaşi analişti observaseră mai de mult că Hal de lache şi-a cam depus tot arsenalul politic, adică votul şi gorneta personală, în slujba primarului, dar nu reuşeau să înţeleagă cam care ar fi fost negocierea şi ce va primi în schimb mister Lache. Iote însă că, zilele acestea, misterul s-a lămurit: Mihăiţă a dat ordin de asfaltare a străduţei care duce la service-ul din Nicolina, undeva prin spate la Oemve, al conţilierului Hal de Lache. O fi echitabil târgul, n-o fi? Cum e şi din banii noştri, pentru noi sugur nu e…

Cine se mai laudă prin politichie cu ceas de mii de euro

Şi dacă tot vorbim de conţilieri locali din tabăra premarelui Mihăiţă, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie tot despre un astfel de personagiu. L-am ascultat zilele trecute pe conţilierul pus şef nou la Vila de cultură a studenţilor din Fundaţie, la conferinţa de presă pe care acesta a ţinut-o, şi nu prea înţelegeam cum de a greşit omul de două ori spunând "Renovare", când tot boborul informat de acolo ştie că, de fapt, a fost un rând de var cu care a spoit pereţii clădirii şi atâta tot.

Unii răutăcioşi ne-au atras însă atenţia că nu ar fi fost o greşeală întâmplătoare, căci în scripte chiar ar fi fost un fel de renovare. Drept dovadă, zic aceiaşi, să ne uităm la mâna stângă a împricinatului. Hopaaaa: ce vedem noi aicea? Nimic altceva decât un cesuleţ de câteva mii de euro… Hm, tot nu înţelegem: şi care să fie legătura?

Nesimţire: cât de bogat e omul calicimii?

Declaraţia premiată astăzi de noi este, fără doar şi poate, cea a lui Dragnea, făcută după ce ziariştii l-au întrebat cine i-a dat elicopterul cu care a fost la Ţebea zilele trecute. "E plătit de mine, pe persoană fizică", a spus liderul PSD. Ohoho, 5.000 de euro, cât face treaba asta, pe persoană fizică daţi de un bugetar? Mare nesimţire, fraţilor! Şi să mai spui apoi că tu aperi sărmanii ţării… Na, că iar am spart căciula, după ce am dat cu ea de bătătură, ‘re-aţi voi să fiţi!

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

Comentarii