Cum va funcționa aplicația 24Pay pentru cumpărarea biletelor de autobuz

joi, 13 iulie 2017, 20:55
1 MIN

Compania de Transport Public (CTP) intenţionează să dezvolte pentru pasagerii care folosesc mijloacele de transport în comun un sistem de plată prin intermediul cardului bancar și al smartphone-ului. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Mihai Chirica și directorul CTP, Cristian Stoica.

Numită 24Pay, aplicaţia, disponibilă pentru sistemele Android și iOS, va permite ca plata călătoriilor să fie mai rapidă şi mai eficientă, în baza unei simple utilizări a telefonului mobil.

Într-o primă fază, cel care va utiliza acest sistem va instala aplicaţia pe telefonul său şi va înregistra codul bancar. Apoi va scana codul QR sau tagul NFC afişate în staţie sau în mijlocul de transport, va selecta titlul de călătorie (bilet cu o călătorie cu valabilitate 90 minute sau bilet valabil pentru 24 ore), va face plata, urmând apoi să primează mesajul de confirmare a achiziţiei biletului solicitat.

Călătorul va avea ca avantaje plata cu cardul bancar, achiziţia biletelor în timp real, fără deplasarea la o casă de bilete, serviciu disponibil permanent, urmărirea cheltuielilor în istoricul aplicaţiei, precum şi asigurarea securităţii tranzacţiei cu tehnologia Visa / Mastercard.

Facebook

Comentarii