Deputatul PNL Marius Bodea compară marcarea Centenarului cu o beţie

miercuri, 16 august 2017, 12:37
2 MIN
 Deputatul PNL Marius Bodea compară marcarea Centenarului cu o beţie

Deputatul PNL Marius Bodea face o analiză a modului cum este marcată aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. El compară evenimentele organizate de actualul cu o beţie de vorbe goale. Mai jos redăm comunicatul integral:

“Guvernul României a transformat marcarea Centenarului într-o beţie de vorbe goale. Iaşul, “capitala renaşterii naţionale”, inexistent în priorităţile Guvernului privind alocările de fonduri pentru sărbătorirea a 100 ani de la Marea Unire din 1918. “Ieri, secretarul de stat Cristian Ioan Videscu, cel care coordonează Departamentul Centenar trecut în subordinea Ministerului Culturii, a declarat că “obiectivul Departamentului Centenar este reconcilierea românilor cu istoria şi cu ei înşişi”.

Nici acum nu ştim ce îşi propune acest Departament şi, de la aproape un an de la preluarea guvernării de către PSD, nu există nici măcar o perspectivă a ceea ce se va întâmpla pentru a marca aşa cum se cuvine 100 ani de la Marea Unire din 1918. Sărbătorirea Centenarului unirii de la 1918 a devenit un mijloc pentru guvernanţi de a împărţi bani la baronii locali pe criterii arbitrare, aşa cum a fost alocarea a 4.2 mil. euro pentru CJ Vrancea. Iaşul, care a jucat un rol primordinal în Primul Război Mondial şi în înfăptuirea Marii Uniri de la 1918, este inexistent în priorităţile Guvernului privind alocările de fonduri pentru sărbătorirea Centenarului.

Dincolo de beţia de cuvinte, Centenarul Unirii trebuie să însemne o “reconciliere” în primul rând din punct de vedere infrastructurii rutiere între regiunile ţării. Atât timp cât Iaşul şi Moldova nu vor fi conectate printr-o autostradă cu Transilvania, pentru noi sărbătorirea Centenarului va fi umbrită pentru că eforturile şi sacrificiile ieşenilor de la 1918 nu vor fi cinstite aşa cum se cuvinte.”

    

Comentarii