Două pensionare hâtre din Iaşi le-au dat peste nas infractorilor

marți, 28 iulie 2015, 07:40
2 MIN
 Două pensionare hâtre din Iaşi le-au dat peste nas infractorilor

Infractorii au crezut că toate femeile în vârstă sunt slabe de înger şi uşor de prostit. Asta până când au încercat să le păcălească pe două pensionare din Iaşi.

Cele două femei de 79 ani au fost sunate de indivizi care s-au prezentat a fi poliţişti de la Rutieră. Ei le-au anunţat pe un ton sobru, formal şi uşor afectat că fiica, respectiv fiul şi nepotul lor au fost implicaţi în accidente cumplite şi că au nevoie de bani pentru rezolvarea problemelor.

Dar pensionarele în loc să se sperie, s-au enervat şi i-au luat la bani mărunţi pe cei care le sunaseră. Ele ştiau că membrii familiilor şi rudele sunt bine. După ce le-au ţinut infractorilor morală şi i-au făcut albie de porci, le-au trântit telefoanele în nas şi au anunţat Poliţia. În ambele situaţii s-au întocmit dosare penale.

"Atragem încă o dată atenţia ieşenilor să manifeste o grijă sporită atunci când li se cer bani! Cetăţenii trebuie să ţină cont de următoarele aspecte: în caz de accident, NU există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti sau dacă este făcută prin intermediul unei societăţi de asigurări. Întotdeauna trebuie verificat dacă ruda respectivă a fost implicată într-un eveniment rutier. Cereţi date despre unitatea medicală, despre unitatea de poliţie sau de parchet unde pretinde impostorul că s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului NU reţin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicaţi în eveniment şi nici NU solicită sume de bani", transmit reprezentanţii IPJ Iaşi!

Comentarii