Două ţinte noi la CSMS

luni, 03 februarie 2014, 02:50
2 MIN
 Două ţinte noi la CSMS

Gruparea din Copou doreşte achiziţionarea mijlocaşului Vali Negru şi a fundaşului dreapta Aleksandar Radovic

 
CSMS Iaşi continuă să caute soluţii pentru întărirea lotului de jucători. Formaţia care i-a adus în această iarnă pe Alessandro Caparco, Gabriel Bosoi, Liviu Mihai şi Clement Pălimaru şi îi testează pe Renzo Radina şi Fabio Hoxha are două ţinte noi în vizor: fundaşul dreapta Aleksandar Radovic (FC Tiraspol) şi mijlocaşul Valentin Negru (Rapid Bucureşti).
Pista Radovic a apărut după ce fundaşul lateral Ionuţ Andrei Filip, de la Săgeata Năvodari, cu care se discuta de mai mult timp, a anunţat că nu poate pleca de la clubul dobrogean. Născut pe 30 martie 1987, Radovic s-a format ca jucător la Steaua Roşie Belgrad şi a fost legitimat, până acum, la 14 (!) formaţii din şase ţări: Serbia, Macedonia, Muntenegru, Albania, România şi Republica Moldova. Internaţionalul de tineret muntenegrean a ajuns în România în returul sezonului trecut, când a bifat nouă jocuri în tricoul formaţiei Gaz Metan Mediaş. Vara trecută, Radovic a trecut la Tiraspol, iar acum a devenit liber de contract. Conducătorii CSMS speră ca fotbalistul să facă parte din delegaţia care va pleca miercuri în Antalya, pentru al doilea cantonament al anului.
În ceea ce-l priveşte pe Negru, acesta este văzut a fi o soluţie pentru acoperirea mai multor posturi (la mijlocul terenului şi nu numai), fotbalistul care a mai evoluat în Copou, în sezonul 2009-2010, în anul în care Politehnica Iaşi a retrogradat în Liga a II-a, fiind un jucător polivalent. Actualul rapidist, care împlineşte 32 de ani în septembrie, are un CV notabil, el jucând, până vara trecută, când s-a întors în Giuleşti, doar în prima ligă, la Sportul Studenţesc, Rapid Bucureşti, Unirea Urziceni, CS Otopeni, Victoria Brăneşti, Petrolul Ploieşti şi Gaz Metan Mediaş. Şansele ca venirea lui Vali Negru la CSMS să se producă sunt, deocamdată, mici, Iaşul preferând să aştepte ziua de 14 februarie, atunci când se va limpezi situaţia existentă la Rapid. În cazul în care se va pronunţa falimentul grupării bucureştene, fotbalistul va putea fi achiziţionat imediat.

În altă ordine de idei, CSMS tatonează mai multe variante privind disputarea mai multor jocuri de verificare în Antalya. “Iniţial trebuia să jucăm cinci meciuri amicale, pe 7, 9, 11, 13 şi 15 februarie, numele adversarilor urmând a fi definitivate zilele următoare. A mai apărut varianta Dinamo Tbilisi, pe 10 februarie, sunt şanse mari să jucăm acest joc” a declarat preşedintele CSMS, Florin Prunea

Comentarii