După 4 ani, parcul industrial de la Leţcani intră în faza de proiectare

vineri, 22 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 După 4 ani, parcul industrial de la Leţcani intră în faza de proiectare

Consiliul Judeţean caută o firmă specializată pentru elaborarea documentaţiei tehnice, respectiv a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie în vederea realizării parcului industrial „Iaşi Industrial Park“. 

Anunţul, care estimează costul la valoarea de 277.192 de lei (fără TVA), a fost afişat ieri pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. 
Câştigătorul licitaţiei va trebui să acorde asistenţă tehnică pe toată perioada de execuţie a lucrărilor. Data limită de depunere a ofertelor este 9 octombrie, iar criteriul de departajare va fi preţul cel mai scăzut. 
 
Licenţa Parcului Industrial de la Leţcani a fost acordată de vicepremierul Sevil Shhaideh la începutul lunii august, după ce, în aprilie, fusese aprobat studiul de fezabilitate în CJ. Proiectul de la Leţcani a fost demarat la sfârşitul lui 2013. În martie 2014, a fost constituită societatea de administrare, SC Iaşi Industrial Park SRL, cu un capital social de 2,5 milioane lei. În luna mai 2014, comuna Leţcani a pus la dispoziţia societăţii 30 de hectare de teren, cu o deschidere de aproximativ 800 metri la DE 583, peste drum de reprezentanţele Fiat-Iveco şi Sandra Auto.
 
Ulterior, s-a descoperit că pe o suprafaţă de 11,35 de hectare era prevăzută construirea unei baze de întreţinere a viitoarei autostrăzi Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş şi o bretea de legătură a acesteia cu DE 583. Timp de aproape doi ani, până când Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a fost de acord cu mutarea bazei existente doar pe hârtie, activitatea firmei de administrare a viitorului parc industrial s-a rezumat la gestionarea celor 2,5 milioane lei primite de la CJ. Valoarea întregului proiect este de 21,1 mi­lioane lei, banii provenind din bugetul Consiliului Judeţean.

Comentarii