E rândul vostru, băieţi!

vineri, 27 mai 2016, 01:43
2 MIN
 E rândul vostru, băieţi!

 Echipa de baschet masculin Politehnica Iaşi încearcă în acest week-end la Ploieşti să urmeze exemplul colegelor lor şi să promoveze în Liga Naţională.  Începutul are loc astăzi, partida cu CSM Olimpic Baia Mare, de la ora 17:15. Turneul va fi transmis pe canalele Digi Sport

 
 
Acest sfârşit de săptămână este cel mai important din acest an pentru baschetul masculin ieşean. După ce, cu o lună în urmă fetele de la Politehnica, pregătite de Sorana Gavrilescu – Nănescu au reuşit să urce pe prima scenă în urma turneului de la Târgu Mureş, acum este rândul echipei masculine să realizeze aceeaşi performanţă, la Ploieşti, clasându-se pe unul dintre cele două locuri care duc spre elită. Cu deosebirea că, dacă rezultatul fetelor a fost o surpriză (dintre cele mai plăcute), băieţii noştri “vânează” promovarea în Liga Naţională de mulţi ani. Echipa ieşeană a terminat grupa semifinală pe locul III din şase echipe şi s-a calificat pentru faza decisivă de la Ploieşti, în sala defunctei şi glorioasei Asesoft. Ploieştenii, care au început, pare-se, cu succes construcţia unei noi echipe, au obţinut organizarea turneului pe care ar fi râvnit-o şi ieşenii, dacă ar fi avut parchet la Sala Polivalentă.
Turneul de la Ploieşti, se anunţă a fi foarte echilibrat chiar dacă echipa gazdă se arată favorită şi nu numai prin această calitate. Este suficient să spunem că toate meciurile Politehnicii s-au încheiat cu victorii acasă şi eşecuri în deplasare şi doar un “break” obţinut de CSM Ploieşti la Timişoara a făcut ca prahovenii să ocupe primul loc şi Timba pe cel de-al patrulea. Ieşenii au avut scor pozitiv cu Timba şi negativ cu CSM Ploieşti şi CSM Baia Mare. Şi ce este mai motivant pentru băieţii pregătiţi de Petre Măgurean şi Viorel Nănescu, care şi-au încărcat bateriile la Vatra Dornei este că meciul care se arată decisiv pentru promovare, cu CSM Baia Mare se dispută astăzi. în deschiderea turneului, dar tot atât de adevărat este că victoria în primul meci înseamnă, automat promovarea. Vor fi meciuri grele şi asta ştiu bine Mădălin Nicolae, Florin Popovici, Ionuţ Hurjui, Liviu Rotariu,cei doi americani, Jemale Jones şi  Demetrius Phillips. Şi bine înţeles, cei doi antrenori, Măgurean şi Nănescu, ultimul nevrând să rămână în urma soţiei la acest capitol! Iată programul celor trei zile:
 
 
Astăzi: CSM Olimpic Baia Mare – Politehnica Iaşi (ora 17:15), CSM Ploieşti – BC Timba Timişoara (19:30).
Sâmbătă: Timişoara – Baia Mare (17:15), Ploieşti – Iaşi (19:30)
Duminică: Iaşi – Timişoara (18:00), Ploieşti – Baia Mare (20:30).
 

Comentarii