Elina Svitolina are un plan ca să o învingă pe Simona Halep

luni, 05 iunie 2017, 17:49
2 MIN
 Elina Svitolina are un plan ca să o învingă pe Simona Halep

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina, cap de serie numărul 5 şi locul 6 WTA, a declarat, luni, că Simona Halep, adversara din sferturi de finală de la Roland Garros, este încrezătoare şi joacă bine pe zgură, dar a menţionat că are un plan pentru meciul direct, informează L’Equipe.

"La Roma a fost o finală dificilă şi din păcate Halep s-a accidentat atunci. Am făcut un meci bun la Roma, am avut un joc pozitiv. Ea este încrezătoare, joacă bine pe zgură, a jucat o finală aici şi ştie cum e să ajungi acolo. Dar am un plan", a spus Svitolina. Elina Svitolina, locul 6 WTA şi capd e serie numărul 5, a învins-o, luni, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5, pe jucătoarea croată Petra Martici, locul 290 WTA, venită din calificări, în optimile de finală ale French Open. În faza următoare, Svitolina va juca împotriva Simonei Halep.

Svitolina s-a impus în două ore şi cinci minute, după ce a fost condusă cu 5-2 în decisiv, ajungând pentru a doua oară în carieră în sferturi la un Grand Slam, la Roland Garros (a mai jucat în 2015). Halep şi Svitolina s-au întâlnit ultima dată, în 21 mai, în finala de la Roma, când jucătoarea din Ucraina a profitat de o accidentare la gleznă a româncei şi a câştigat cu 4-6, 7-5, 6-1.

Anterior, Simona Halep şi Elina Svitolina s-au mai întâlnit o dată în circuit, în primul tur la Sofia, în 2013, când învingătoare a fost românca, scor 6-1, 6-1. Ele au jucat şi în Cupa Federaţiei. În ferbuarie 2014, Halep, locul 10 WTA atunci, a învins-o, cu scorul de 6-3, 7-5, pe Elina Svitolina, numărul 39 WTA, în cel de-al doilea meci al întâlnirii de la Budapesta dintre România şi Ucraina. În urma acelei victorii, România a acces în play-off-ul Grupei Mondiale II a FedCup. La rândul ei, Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în sferturile de finală ale French Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-1, 6-1, pe spaniola Carla Suarez Navaro, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 21.

    

Comentarii