Emoţii mari pentru judecătorul Dan Anton: procesul, aproape de final

marți, 13 iunie 2017, 01:50
1 MIN
 Emoţii mari pentru judecătorul Dan Anton: procesul, aproape de final

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României sunt aproape de a finaliza dosarul în care judecătorul suspendat Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, este acuzat pentru mai multe fapte, inclusiv de corupţie. 

Ieri, magistraţii din Bucureşti au amânat procesul până la finele acestei luni, atunci când urmează a avea loc dezbaterile din acest dosar. Cel mai probabil, o primă pronunţare în acest caz urmează a fi stabilită pentru toamna acestui an. Dan Anton a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte. 

Anton este pus sub acuzare şi pentru trafic de influenţă, dar şi pentru infracţiuni ce nu au legătură cu corupţia, cum ar fi violarea vieţii private. Judecătorului suspendat i se impută, printre altele, că ar fi acceptat servicii de la apropiaţii unui traficant de ţigări promiţând că îl va ajuta pe acesta să iasă din puşcărie, că ar fi promis că interveni pe lângă fostul premier al Republicii Moldova, Vladimir Filat, pentru ca acesta să ajute doi investitori italieni să deschidă o afacere în Republica Moldova sau că l-ar fi hărţuit pe fostul soţ al concubinei sale. 

Comentarii