Emoţii pentru un deputat ieşean care e aproape de o condamnare

joi, 17 martie 2016, 02:56
2 MIN
 Emoţii pentru un deputat ieşean care e aproape de o condamnare

Decizia urmează a fi definitivă.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au finalizat procesul în care deputatul ieşean Grigore Crăciunescu este acuzat de conflict de interese. Parlamen­tarul ieşean a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare de către prima instanţă, el contestând decizia. Curtea Supremă a stabilit pronunţarea definivită pentru 28 martie.

Potrivit procurorilor, în perioada în care Crăciunescu era primar în Paşcani, ar fi perfectat nouă acte juridice cu diferite societăţi comerciale care erau reprezentate de fiul său. La una dintre respectivele firme, mai notează anchetatorii, Crăciunescu activase înainte de a deveni primar.

„De menţionat este şi faptul că unul dintre aceste acte juridice vizează concesiunea prin încre­dinţarea unei suprafeţe de teren intravilan, situat vis-a-vis de primăria oraşului Paşcani şi în imediata vecinătate a sediului uneia dintre societăţile comerciale al căror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafeþei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directă, fără licitaţie publică, pentru o perioadă de 25 de ani, la un preţ de 219 euro/an (faţă de preţul stabilit într-un proiect iniţial al concesiunii de 1021 euro/an), pentru construirea unei parcări ce urma să de­servească laboratorul de analize medicale care aparţinea familiei inculpatului“, au precizat procurorii.

Celelalte acte juridice, au mai spus aceştia, ar fi avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradală prin panouri publicitare şi/sau totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafeţe de teren de la 1 mp până la 5 mp, în intravilanul oraşului Paşcani, în zonele cu cea mai bună vizibilitate.

„Toate aceste activităţi denotă dorinţa şi diligenţele depuse de inculpat pentru stabilirea unor preţuri preferenţiale pentru societăţile familiei sale şi pentru faci­litarea desfăşurării activităţii acestora“, au mai precizat procurorii.

Comentarii