EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Vezi subiectele de la examenul la matematică

miercuri, 25 iunie 2014, 09:38
2 MIN

De la ora 9, astăzi elevii de clasa a VIII-a au intrat în examen la disciplina matematică. Aceştia au primit trei subiecte pe care trebuie să le rezolve în două ore. Elevii nu au voie să depăşească timpul limită iar trei elevi trebuie să rămână în sală până la predarea ultimei lucrări. 

După experienţa anilor trecuţi, această probă este cea mai grea, iar notele au fost în fiecare an mai mici decât la limba română, inclusiv la simularea de anul acesta, unde 48,8% au obţinut medii peste 5.

Evaluarea naţională se desfăşoară în săli supravegheate video, la fel şi sălile unde se descarcă şi se multiplică subiectele şi sălile unde se corectează lucrările. Subiectele pentru Evaluarea Naţională sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, din subordinea Ministerului Educaţiei.

Potrivit metodologiei de la Evaluare Naţională, subiectele de examen trebuie să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluare Naţională, să aibă un nivel mediu de dificultate şi să permită rezolvarea lor în 120 de minute. La noi în judeţ, în cele 186 de centre de examen sunt înscrişi 6.883 candidaţI iar la examenul de anul acesta, Ministerul a adus si o modificare importanta în ceea ce priveşte metoda de calcul a mediei finale de admitere în licee. Media de la această evaluare are o pondere de 75 % din nota de admitere, faţă de doar 50% ca până acum.

Pe 27 iunie se vor afişa rezultatele parţiale, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00 se vor putea depune contestaţiile, iar între 28 şi 30 iunie are loc rezolvarea acestora.

Pe 1 iulie participantii vor putea vedea listele cu notele finale.

În judeţul nostru există peste 8.500 de locuri în cele 305 clase a celor 63 de licee şi şcoli profesionale.

 

Comentarii