Examenul de la UMF: azi se vor afla rezultatele

Testele grilă au fost scanate de două ori

joi, 27 iulie 2017, 01:50
1 MIN
 Examenul de la UMF: azi se vor afla rezultatele

Peste 2.000 de absolvenţi de liceu au susţinut astăzi examenul de admitere pentru a deveni studenţi ai unei dintre cele patru facultăţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi. Organizatorii spun că examenul s-a desfăşurat în condiţii normale şi că nu au existat plângeri nici din partea studenţilor şi nici a profesorilor. 

Grilele de examen au fost publicate de ieri pe site-ul UMF, după finalizarea testului scris, iar tezele cu răspunsurile grilă au fost scanate de două ori – o dată la ieşirea din sală şi încă o dată după terminarea examenului, într-o procedură de verificare. „Totul a mers bine, nu a fost nici un incident şi am centralizat toate datele. Începem să lucrăm şi estimăm că mâine (n. red. – astăzi, joi, 27 iunie) după-amiază vom putea să oferim şi rezulatele.

O analiză a lor va fi făcută şi prezentată apoi, comparativ cu alte centre universitare, luni“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. Comparativ cu anul trecut, la Medicină Generală sunt cu 236 mai mulţi candidaţi care au susţinut examenul de ieri, la Asistenţă Medicală Generală – 35, la Nutriţie şi Dietetică – 3. La Medicină Dentară sunt 16 candidaţi mai puţini faţă de 2016, dar la Tehnică Dentară sunt cu 24 mai mulţi. Farmacia are cu un candidat mai puţin decât anul trecut, Bioingineria – cu 23 mai mulţi, în timp ce la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală sunt cu 53 mai mulţi candidaţi. 

 

 

Comentarii