Cunoscutul ortoped acuzat de luare de mită a izbucnit ieri în plâns, în sala de judecată

EXCLUSIV Iată interceptările telefonice din dosarul medicului Paul Botez!

joi, 18 iulie 2013, 11:56
4 MIN
 EXCLUSIV Iată interceptările telefonice din dosarul medicului Paul Botez!

„Cinci mii te costă, cincizeci de milioane”, se găseşte pe una din stenogramele procurorilor. Parchetul a înaintat ieri două convorbiri înregistrate între medicul Paul Botez şi denunţător. In prima, şeful de clinică de la Spitalul de Recuperare îi spune pacientului său că îl costă „cinci mii, cincizeci de milioane” operaţia. Discuţia purtată de doctor cu denunţătorul cu câteva minute înainte de flagrant a fost şi ea ataşată de dosar. Ieri, Curtea de Apel Iaşi l-a lăsat în libertate pe medic n doctorul Paul Botez izbucnit în lacrimi în sala de judecată, negând faptele imputate

 

 Judecată în lacrimi, ieri, în dosarul cunoscutului ortoped Paul Botez, acuzat de Parchet de luare de mită. Curtea de Apel Iaşi a judecat recursul înaintat de procurori împotriva deciziei de lăsare în libertate luată de Tribunal în cazul lui Botez. Completul de judecată condus de judecătorul Dan Anton a decis să respingă recursul Parchetului. În motivarea recursului, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunal au insistat pe „periculozitatea sporită” a medicului Botez, în timp ce avocaţii chirurgului, Iulian Gafon şi Răzvan Cardoneanu, au oferit pledoarii foarte bune, care au anihilat susţinerile Parchetului. Cei doi apărători au amintit, printre altele, de reputaţia medicului ieşean dar şi despre probele procurorilor, pe care le consideră interpretabile. (Text aparut in paginile Ziarul de Iasi de astazi)

 Botez a avut ultimul cuvânt

 
Îmbrăcat foarte elegant, medicul Paul Botez a venit ieri dimineaţă, în jurul orei 10, la Curtea de Apel Iaşi. El a avut ultimul cuvânt înainte de deliberare, susţinându-şi nevinovăţia în faţa judecătorilor. La un moment dat, în timpul discursului din instanţa, pe medic l-au podidit lacrimile, fiind vizibil emoţionat de ipostaza în care se afla. „Sunt medic de peste 35 de ani, perioadă în care am parcurs toate ierarhiile profesiei. Până şi cei mai mari duşmani ai mei trebuie să recunoască cu câtă pasiune şi rigoare îmi tratez toţi pacienţii, indiferent de situaţia lor. Nu am condiţionat niciodată actul medical. Deîndată ce am fost pus în libertate m-am întors la spital. Am operat vineri, luni, marţi, şi aş fi operat şi astăzi dacă nu aş fi fost aici”, a spus Paul Botez în sala de judecată.
De cealaltă parte, Parchetul a înaintat şi două interceptări ale unor convorbiri purtate de doctorul ieşean cu denunţătorul Neculai A. Una dintre acestea este din momentul în care medicul i-ar fi cerut banii, iar cea de-a doua a fost realizată în momentul în care s-ar fi oferit banii, cu câteva minute înainte de flagrant.
Surse judiciare susţin că procurorii urmează să ataşaze la dosar, în perioada următoare, şi alte declaraţii ale unor pacienţi care au confirmat deja că ar fi oferit diferite sume de bani medicului Botez. Acesta a fost reţinut la finele săptămânii trecut sub acuzaţia de luare de mită, ulterior fiind eliberat cu interdicţia de a părăsi ţara de către judecătoarea Nicoleta Lazăr de la Tribunal. Botez este acuzat de procurorul Origel Cotoi că ar fi condiţionat actul medical în cazul lui Neculai A., de la care ar fi solicitat 5.000 de lei. În urma flagrantului, în biroului medicului de la Spitalul de Recuperare au fost găsite sumele totale de 65.000 de lei, 44.000 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble ruseşti.
 

Casetă:

 

Interceptările din dosar

 
Prima discuţie referitoare la bani între Paul Botez şi Neculai A., interceptată cu o zi înainte de flagrant, pe 9 iulie:
 
Paul Botez – Cinci mii te costă, cincizeci de milioane.
Neculai A. – Cincizeci de milioane?
P.B. – Da
N.A. – Păi, şi eu ce să spun, mă duc să le iau şi mâine dimineaţă vin…
P.B. – Fă biletul, ţi-am dat cu data de azi.
N.A. – Da, da.
P.B. – Păi, fă-ţi internare.
N.A. – Aşa.
P.B. – Şi du-te şi-ţi ia, şi întoarce-te la internare.
N.A. – Aşa, aşa, păi asta am vrut să spun, gata.
P.B. – Du-te!
N.A. – Aduc mâine dimineaţă cum trebuie şi gata. Multă sănătate!
 
Discuţie din data de 10.07.2013, ora 14.15, înainte de flagrant:
 
N.A. – Da, da, da, cum aţi spus dumneavoastră. Da’ acuma cum…
P.B. – Da, da, lasă-i aici!
N.A. – Aşa.
P.B. – Du-te jos la internare.
N.A. – N-a să mai trebuiască nimica, nu? Tot a să fie normal, da?
P.B. – Da, da, du-te jos la internare, da.
N.A. – Mulţumesc mult.
P.B. – Nu mai trebuie nimica.
N.A. – Da, da.
 

 

Comentarii