EXCLUSIV VIDEO Tenorul Filimon Siminic a murit la volan, la semafor

marți, 25 noiembrie 2014, 15:17
2 MIN

El a făcut stop cardiac chiar în timp ce maşina sa staţiona la semafor, în zona Petru Poni din Păcurari. Fiind în pantă, apucase să tragă frâna de mână.

Un apreciat tenor de la Opera din Iaşi a murit marți chiar în timp ce se afla în trafic, la volanul autoturismului său. Filimon Siminic, în vârstă de 72 de ani, se afla marți în jurul orei 13.30 la volanul autoturismului său Volkswagen Golf, oprit la semaforul de la Şcoala „Petru Poni“ din Păcu­rari, când a făcut stop cardiac. Şo­ferii din trafic, deranjaţi că maşina acestuia nu mai pleca, au observat că bărbatului i s-a făcut rău şi au sunat la 112.

 

La faţa locului a fost trimis un echipaj SMURD, care l-au resuscitat pe bărbat mai bine de jumătate de oră, apoi l-au transportat la spital, unde a decedat, din păcate. „Pacien­tul a fost găsit în stop cardiac şi au fost aplicate manevrele de resuscitare. Bărbatul a fost preluat şi transportat în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul «Sfântul Spiridon» unde, din păcate, s-a declarat decesul după două ore de resuscitare fără răspuns“, a spus prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD. Se pare că tenorul a simţit că i se face rău şi a apucat să tragă frâna de mână, astfel că maşina sa, deşi în pantă, nu a plecat de pe loc după ce şoferul şi-a pierdut cunoştinţa.

Filimon Siminic a fost te­nor al Operei din Iaşi, apoi prim solist. El s-a născut pe 6 martie 1942, a absolvit Liceul „George Coşbuc“ din Năsăud, apoi Institutul Pedagogic din Cluj şi Conservatorul de Muzică „George Dima“ din Cluj. Mai întâi a fost angajat al Operei din Cluj, apoi prim solist. În anul 1974, Filimon Siminic a dat concurs la Opera Română din Iaşi, unde a jucat în roluri dificile cum ar fi Ducele de Mantua din „Rigoleto“, Alfredo din „Traviata“, Manrico din „Truba­durul“ sau Tamino în „Flautul Fermecat“. Tenorul a fost decorat cu titlul de cetăţean de onoare al ora­şului Sângeorz Băi pentru activitatea sa artistică. 

Comentarii