Executorul judecătoresc Mereuţă, în continuare sub control judiciar

joi, 11 februarie 2016, 02:56
1 MIN
 Executorul judecătoresc Mereuţă, în continuare sub control judiciar

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus, zilele trecute, prelungirea măsurii controlului judiciar impusă împotriva executorului judecătoresc Lăcrămioara Mereuţă. Aceasta a contestat deja în instanţă decizia procurorilor, urmând ca, mâine, judecătorii să ia o decizie în acest sens.

Dosarul executoarei Mereuţă a fost deschis ca urmare a mai multor plângeri înaintate de persoane care au susţinut că li s-au vândut imobile sau bunuri la preţuri mai mici decât cele reale. Printre cele care au depus plângere în acest dosar se numără şi omul de afaceri Constantin Şorănescu. Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi formulat o plângere după ce i s-ar fi vândut de la biroul de executori judecătoreşti a Lăcrămioarei Mereuţă un imobil subevaluat.

Lăcrămioara Mereuţă este acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru abuz în serviciu, fals şi constituirea unui grup infracţional organizat. Alături de celelalte persoane din dosar, aceasta ar fi organizat o serie de licitaţii în care s-ar fi vândut bunuri la preţuri subevaluate. La licitaţii participau şi persoane care aveau rolul de „mână moartă“.

Comentarii